1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. driekleurige vispastei met tomatencoulis

driekleurige vispastei met tomatencoulis

Door: visie

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-11-2012

Ingrediënten 8 personen


200 gr zalmfilet
200 gr kabeljauwfilet
200 gr spruitjes
4 eieren
15 gr boter
15 gr bloem
300 gr tomaten
1 wortel
1 sjalotje
1 teentje knoflook
3 tl olijfolie
1 tl tomatenpuree
1 klein bouquet garni
2 el fijngesneden bieslook
1,8 dl kippenbouillon
zout
peper


Verder heb je nodig


Stenen of metalen patévorm
pan om het in te zetten
kleeffolie
spuitzak is handig


Koude voorgerecht of lunch

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Tomaten ontvellen en ontpitten
wortel schrapen en fijnsnijden
sjalot fijnsnijden
knoflookteentje kneuzen maar in schil laten
spruitjes voorkoken en afkoelen zodat ze groen blijven. kookvocht bijhouden

Bereidingswijze

Spruitjespuree:
Spruitjes fijn malen in de molen. Boter laten smelten op een laag vuurtje (niet bruinen), er bloem bijdoen. Laten binden. Kookvocht bijdoen tot een mooi gebonden saus. Nu van het vuur weg spruitjes bijdoen en met zout en peper op smaak brengen. Laten afkoelen in de koelkast en er pas daarna de opgeklopte dooiers aan toevoegen en héél goed mengen.
Vispastei:
De zalm in de molen. Daarna de kabeljauw. Allebei krijgen ze een wolkje bloem en zout en peper. De kabeljauw krijgt nu de bieslook. De zalm mag ook iets hebben naar eigen inzicht. Klop ondertussen de 4 eiwitten stijf. Voeg de helft telkens aan de kabeljauw en de zalm.
Bekleed uw vorm met kleeffolie en laat zeker genoeg overhangen om later af te dekken.
Leg nu eerst een laag zalm. Dit gaat gemakkelijk met een spuitzak of anders met een lepel. Nu de spruitjes en dan de kabeljauw. Glad strijken en afdekken met de overschot van de folie zodat het dicht is.
Nu `au bain marie` garen in kokend water. Zorg dat water kookt voordat je begint. Nu 20 min. in een oven van 200°.
Uit de oven halen en laten afkoelen. Controleer op gaarheid.
Mag gerust een dag voordien gemaakt worden.
tomatencoulis:
Verwarm olie en doe sjalot, knoflook erbij
en wortel in een pan. Zachtjes fruiten zonder te kleuren. Voeg nu tomaten, 1 tl tomatenpuree, bouquet garni en kippenbouillon toe. Leg het deksel op de pan en laat het 20 minuten koken. Verwijder bouquet garni en look en mix het fijn. Als het te dun is laat verder inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Laten afkoelen.

Serveertip

Pastei uit ijskast halen. Omgekeerd draaien en folie verwijderen.
Eerst een laag coulis plaatsen op een bord en hierop een snee vispastei. Versieren naar keuze.
Een lekkere droge witte wijn past hier perfect bij.

Bron

Van overal en eigen inbreng



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van visie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top