Stevige herfst ovenschotel met rundergehakt, heerlijk!

  • Internationaal, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-11-2012
  • Stevige herfst ovenschotel met rundergehakt, heerlijk!

    Stevige herfst ovenschotel met rundergehakt, heerlijk!

    Stevige herfst ovenschotel met rundergehakt, heerlijk!

  • Stevige herfst ovenschotel met rundergehakt, heerlijk!

    Stevige herfst ovenschotel met rundergehakt, heerlijk!

    Stevige herfst ovenschotel met rundergehakt, heerlijk!

  • Stevige herfst ovenschotel met rundergehakt, heerlijk!

    Stevige herfst ovenschotel met rundergehakt, heerlijk!

    Stevige herfst ovenschotel met rundergehakt, heerlijk!

  • Stevige herfst ovenschotel met rundergehakt, heerlijk!

    Stevige herfst ovenschotel met rundergehakt, heerlijk!

    Stevige herfst ovenschotel met rundergehakt, heerlijk!

  • Stevige herfst ovenschotel met rundergehakt, heerlijk!

    Stevige herfst ovenschotel met rundergehakt, heerlijk!

    Stevige herfst ovenschotel met rundergehakt, heerlijk!

  • Stevige herfst ovenschotel met rundergehakt, heerlijk!

    Stevige herfst ovenschotel met rundergehakt, heerlijk!

    Stevige herfst ovenschotel met rundergehakt, heerlijk!

Het principe lijkt op een Britse sheperd`s Pie, maar is het niet. Zo`n schotel is met ander vlees en is anders gemaakt. Deze heb ik gemaakt naar een oud idee van Gordon Ramsey en heb er, in de loop der jaren, mijn eigen draai aan gegeven. Het idee van Ramsey was om kippenbouillon te gebruiken en het vocht te binden. Heel goed want is echt een smaaksensatie. Is hij lekker, ja, vult hij, ja, is het stevig deze maaltijd, ja, dus een prima ovenschotel om de gure donkere maand `November` en de winter mee door te komen. Probeer hem zelf maar en dan hoor ik het wel. Met kook en baktijd meegenomen kan deze in een uurtje dampend op tafel staan. Eet smakelijk !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gr mager rundergehakt
4 ons uien (in halve ringen)
3 teentjes knoflook (fijn)
2 grote winterpenen (julienne)
2 ons fijne erwten (diepvries)
125 gr champignons (in halve plakjes)
2 el tomatenpuree
½ el tijm
½ liter kippenbouillon (sterk geconcentreerd)
2 el bloem
75 ml worchestersaus
Olijfolie
1 kilo kruimige aardappels
2 eierdooiers
75 gr oude geraspte kaas of lekkerder, parmezaan
Zeezout
Zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan, ovenschaal

Bereidingswijze

Doe een paar scheutjes olijfolie in de Braadpan. Doe het gehakt er in en rul het even totdat het gaat verkleuren. Breng op smaak met zout en peper. Doe nu de gesneden groente er bij, de champignons, de tijm, de knoflook en de tomatenpuree. Lekker zacht laten worden. Doe de kippenbouillon erbij en de bloem en laat eventjes, al roerend pruttelen totdat het hele mengsel mooi dik en stijf is. Breng verder op smaak met de worchstersaus. Kook tegelijkertijd de aardappelen in zout water. Giet ze af als ze gaar zijn, stamp ze dan fijn, doe de eierdooiers erbij en de helft van de kaas. Nu heb je dikke puree die op smaak is gebracht. Als het gehaktmengsel met de groenten ingedikt is doe het dan in een grote ovenschaal. Dek het af met de net gemaakte puree. Gebruik de rest van de kaas om het dak van de schotel mee te bestrooien. Zo krijg je een heerlijke, smakelijke, krokante korst. Zet hem in de voorverwarmde oven en laat hem in 20-25 minuten goudbruin bakken. Dit is echt vreselijk lekker, gezond en voedzaam, dus smullen maar !
Kooktip: Om er een leuke draai aan te geven laat dan eens de erwten en de wortel weg en voeg 500 gram zuurkool toe. Ook erg lekker voor de mensen onder ons die van zuurkool houden, nu heb je er twee in één recept.

Bron

Klein beetje Gordon Ramsey, de rest van mij.

Serveertip

Drink er een glas mooie volle rode wijn bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

gardabrouwers593 avatar
gardabrouwers593 10-12-2020

Heerlijk, heel erg lekker. Ik heb de zuurkoolversie gemaakt. Zeker voor herhaling vatbaar!!!!

meeuw405 avatar
meeuw405 06-10-2018

Meegenomen en maken volgende week. Gr.Els

Diana_1964 avatar
Diana_1964 24-09-2018

Erg lekker, ga hem zeker vaker maken!

finegourmet avatar
finegourmet 24-11-2017

Helemaal lekker met het koude weer. Dankje wel.

finegourmet avatar
finegourmet 24-11-2017

Helemaal lekker met het koude weer. Dank je wel.

hellavanthoff avatar
hellavanthoff 18-11-2017

Ik ga hem maken en ben heel benieuwd.

Rachelmarcel avatar
Rachelmarcel 15-11-2017

Heel erg lekkere schotel. Binnenkort ga ik de variant met zuurkool maken. Laat het najaar maar komen!

orphan avatar
orphan 23-09-2017

neem het mee, dank!

diane_visser avatar
diane_visser 30-12-2016

Heerlijk! Deze ga ik vaker maken!

friedaschellekens avatar
friedaschellekens 10-09-2016

Al heel vaak gemaakt favoriet voor veel veel vrienden

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten