Suddervlees met prei en gember

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 31-10-2012

Heerlijk warm,geurig gerecht, past goed bij guur herfstweer!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 pond suddervlees van goede kwaliteit
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 preien,dun gesneden
2 cm verse gember, fijngehakt
1 rode peper,ontdaan van zaad,fijngehakt
3 middelgrote aardappelen,in kleine blokjes gesneden
1 theel. kurkuma (geelwortel)
1 eetl. bruine basterdsuiker
1 theel. anijszaad
1 laurierblad,ingescheurd
vlees kruiden
b&b
1 bouillonblokje rund

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Magnetron,snijplank,mes,koekenpan,römertopf of tjaïne

Voorbereiding

Ik heb een combi magnetron!
verwarm de römertopf of? op 100 graden
snijd het vlees, tegen de draad in,in dobbelsteentjes en bestrooi met de vlees kruiden en zet apart


Bereidingswijze

bak het vlees rondom aan in de hete bak&braad
voeg dan de prei toe en roerbak tot de prei bijna zacht is
voeg het laurierblad,gember,pepertjes,knoflook,kurkuma,anijszaad en de suiker toe
breng dit alles goed op temperatuur
verkruimel het bouillonblokje en doe dit samen met een 1/2 liter heet water bij het vlees/groente mengsel
doe alles in de voor verwarmde römertopf of ?
zet de schaal in de magnetron; 25 min. op 450 watt
voeg dan de aardappel blokjes toe en kook nog eens 25 min.

Serveertip

serveer met lekker brood.
Dit gerecht kan heel goed een dag van te voren klaargemaakt worden.
trek dan dan 10 min. van de kooktijd af
de volgende dag, warm je het 20 min. op, op 270 watt magnetron.
Eet smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten