Konijn in een heerlijke wildsaus
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 31-10-2012
Ik bereid konijnebout in deze saus, maar je kunt eigenlijk al het wild in deze saus gaarstoven. Als je niet zo dol bent op wild, ook een kippenbout is heel erg lekker in deze saus!
Ingrediënten 4 personen
4 konijnenbouten2 el gekruide bloem (met peper en zout gemengd)
50 gr boter
4 sjalotjes (in ringetjes)
2 teentjes knoflook (in plakjes)
1 el tomatenpuree
1 borrelglas brandy
1 dl rode port
3 dl rode wijn
3 dl wildfond
2 laurierblaadjes
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
2 kruidnagels
5 jeneverbessen (gekneusd)
stukje (ca 20 gr) pure chocolade (fijngestampt in vijzel of fijngesneden)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 480,34 kcal |
Koolhydraten | 23,75 g |
Eiwitten | 19,71 g |
Vetten | 21,20 g |
Benodigdheden
Grote braadpan, serveerschaal, aluminiumfolie.Bereidingswijze
Smelt de boter in de pan en bak hierin de bouten rondom goudbruin aan en voeg dan de sjalotjes, knoflook en tomatenpuree toe. Bak die een paar minuutjes mee en blus dan af met de Brandy. Eventueel flamberen maar is niet noodzakelijk. Voeg de port, wijn en fond toe en breng alles aan de kook, zet het vuur dan lager en doe er de laurier, tijm, rozemarijn, kruidnagels, jeneverbessen en chocolade bij en laat dit minimaal 3 uur op een zacht vuur stoven, af en toe doorroeren. Haal de bouten uit de pan, leg op een (voorverwarmde) schaal en houd warm onder aluminiumfolie. Zeef de saus en serveer die over de konijnebouten. Eet smakelijk!!!
Serveertip
Heel erg lekker met aardappelpuree en zuurkool!
Laatste reacties
😂 fijn om te lezen, hoe sneu ook voor Flappie! Jum, dat zal er zeker ook goed bij gesmaakt hebben! Dankjewel voor je reactie weer en de vriendelijke Smulgroetjes, ook in 2018
Gisteren Flappie gegeten, het was erg lekker! Ik had er aardappelpuree en witlof uit de oven bij gemaakt.
Lijkt mij een heerlijk recept, ga het zeker gauw maken. Ga het zeker ook met ander wild maken. Bedankt. Mvg. Joke