Zwitserse kaastaart
- Zwitsers, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 3 personen
8 plakjes diepvries bladerdeeg35 gr. boter en 35 gr. bloem
2,5 dl melk
Peper, zout, cayennepeper
100 gr. geraspte Gruyère kaas
2 eieren
Benodigdheden
QuichevormVoorbereiding
Smelt boter, roer er de bloem door. Schenk in gedeelten, goed roeren, de melk er door. Laat binden tot dikke saus. Splits eieren. Schep eierdooiers door mengsel en doe het grootste deel vd kaas er bij. Voeg peper, zout, cayennepeper naar smaak toe. Laat afkoelen.
Laat bladerdeeg ontdooien. Klop eiwitten stijf, schep door afgekoeld kaasmengsel. Leg plakjes deeg op elkaar, rol uit tot grote lap, bekleed ingevette quichevorm ermee. Schep kaasmengsel erin. Strooi laatste beetje kaas en evt. wat peper er over. Bak taart in voorverwarmde hete oven (225 gr C) gaar in ongeveer 20 min.
Bereidingswijze
Zie bovenstaand
Bron
Kaastaarten receptenboek
Serveertip
Lekker met een groene salade met (gedroogde) tomaatjes.