Zwitserse kaastaart

  • Zwitsers, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
8 plakjes diepvries bladerdeeg
35 gr. boter en 35 gr. bloem
2,5 dl melk
Peper, zout, cayennepeper
100 gr. geraspte Gruyère kaas
2 eieren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Quichevorm

Voorbereiding

Smelt boter, roer er de bloem door. Schenk in gedeelten, goed roeren, de melk er door. Laat binden tot dikke saus. Splits eieren. Schep eierdooiers door mengsel en doe het grootste deel vd kaas er bij. Voeg peper, zout, cayennepeper naar smaak toe. Laat afkoelen.
Laat bladerdeeg ontdooien. Klop eiwitten stijf, schep door afgekoeld kaasmengsel. Leg plakjes deeg op elkaar, rol uit tot grote lap, bekleed ingevette quichevorm ermee. Schep kaasmengsel erin. Strooi laatste beetje kaas en evt. wat peper er over. Bak taart in voorverwarmde hete oven (225 gr C) gaar in ongeveer 20 min.

Bereidingswijze

Zie bovenstaand

Bron

Kaastaarten receptenboek

Serveertip

Lekker met een groene salade met (gedroogde) tomaatjes.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Marian238 avatar
Marian238

Doorsturen

Home Recepten