Romige spinazielasagne

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-10-2012
  • Romige spinazielasagne

    Romige spinazielasagne

    Romige spinazielasagne

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
1 tl gedroogde oregano (potje 10 g)
500 g rundergehakt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 pak lasagnevellen (250 g, koelvers)
1 pak gesneden bladspinazie deelblokjes (450 g diepvries) ontdooid
1 bakje mascarpone (250 g, verse roomkaas)
100 g Pecorino (kaas), geraspt
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 976,57 kcal
Koolhydraten 54,62 g
Eiwitten 44,17 g
Vetten 63,48 g

Bereidingswijze

1. Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook, de oregano en het gehakt toe. Bak het gehakt rul en bruin. Voeg de tomaten toe, kook 5 min. Breng op smaak met peper en zout. 2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep 1/3 van de gehaktsaus in de ovenschaal. Bedek met lasagnevellen, 1/3 van de spinazie en 1/3 van de mascarpone. Bestrooi met peper en zout. Bedek met lasagnevellen en 1/3 van de gehaktsaus. Ga zo door tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met spinazie en mascarpone. Bestrooi met de Pecorino. 3. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet in het midden van de oven. Verwijder na 20 min. de folie en bak de lasagne nog 10 min.

Bron

Allerhande

Laatste reacties

starcopy avatar
starcopy 25-04-2013

Kom je daar niet wat laat mee? Deze staat er al een half jaar op.

Sudumer avatar
Sudumer 25-04-2013

Wellicht handig om voordat we een recept plaatsen eerst even checken of iemand anders dat al niet eerder gedaan heeft, z eker als het gaan om 1-op-1 overgeschreven recepten uit kookboeken of -schriften. Deze was in augustus 2011 al eerder geplaatst, http://www.smulweb.nl/recepten/1393686/Romige-spinazielasagne, nu staat het zelfde recept zelfs 3 x op SW

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten