1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Tomatensoep
  5. Chinese tomatensoep met Kip, Taugé en stukjes Omelet

Chinese tomatensoep met Kip, Taugé en stukjes Omelet

Door: ger1958

  • Chinees, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 31-10-2012

Ingrediënten 4 personen


* 1 pakje gezeefde tomaten
* 1 pot kippenbouillon ( incl. stukjes kip )
* 2 eetlepels bruine suiker
* Beetje water voor de gewenste dikte
* 2 eetlepels gembersiroop
* 2 eetlepels ketjap ( manis )
* 1 mespuntje sambal badjak
* 50 gram taugé

Voor de omelet stukjes

* 2 eieren
* Beetje melk
* Gemalen peper en zout
* Beetje maggi
* Beetje gedroogde of verse bieslook


Super lekkerrrrrrrrrrrrrr !!!!

Gemaakt door Parel62

Gemaakt door Parel62
Heerlijke soep

Parel62

Parel62
Chinese Tomatensoep met Kip, Taugé en stukjes Omelet
Chinese Tomatensoep met Kip, Taugé en stukjes Omelet
Gecombineeerd met nasi die je speciaal maakt ....

en het Stoofpotje met Liefde en gesmoorde specieboontjes !!

en het Stoofpotje met Liefde en gesmoorde specieboontjes !!

Heerlijke Chinese tomatensoep die je eenvoudig en snel naar je eigen smaak kunt maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Giet, alleen het Bouillon in de pan en snij daarna eerst de stukjes kip extra fijn.
Het pakje gezeefde tomaten toevoegen met beetje water om de soep op de gewenste dikte te brengen.
Vervolgens alles toevoegen op de taugé na, die je nog wat fijner kunt snijden indien gewenst.

De omelet stukjes maak je met 2 eieren, scheutje melk, zout, peper wat maggi en bieslook, kloppen en bakken en in stukjes verdelen.
De soep langzaam laten komen tot het kookpunt zachtjes laten garen om de tomatensap te ontzuren.
Daarna vuur laag en de omelet-reepjes en de taugé toevoegen.

Proeven !! Mmmmm, of nog iets meer bruine suiker of sambal voor de gewenste smaak.

Tags,



Reacties (34)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ger1958
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top