Zuid-Limburgs Zoervleis (zuurvlees)
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Het originele recept van dit lekkere Limburgse gerecht. Ik heb het van een Maastrichtse dame die richting de 70 gaat en dit al vaak op tafel heeft getoverd...
Ingrediënten 4 personen
750 gr riblappen (in blokjes van ca 3x3 cm)2 el gekruide bloem (peper en zout erdoor gemengd)
40 gr boter
3 uien (grof gesnipperd)
1 dl rode wijnazijn
3 dl runderfond
2 kruidnagels
4 laurierblaadjes
4 jeneverbessen (gekneusd)
1 el tijm (gedroogd)
5 el (rinse) appelstroop
1 el bruine basterdsuiker
2 plakjes ontbijtkoek (in blokjes)
Benodigdheden
BraadpanVoorbereiding
Haal de vleesblokjes door het bloemmengsel, schud het overtollige eraf en laat eventjes staan.
Bereidingswijze
Smelt de boter in de pan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin. Voeg dan de uien toe en bak die ca 5 minuten mee tot die zacht zijn, blus dit dan af met de azijn en de fond. Breng dit tegen de kook aan en doe er de laurier, tijm, kruidnagels en jeneverbessen bij en laat dit met het deksel op de pan minimaal 3 uur stoven op een zacht vuur. Doe daarna de stroop, ontbijtkoek en suiker erbij en laat het nog een uurtje doorstoven, roer af en toe goed door en als alles lekker gaar en gebonden is kan de pan dampend op tafel.
Bron
Tante Caroline
Serveertip
Hier hoort (dikke) zelfgesneden en gebakken friet met mayonaise bij!