Zuid-Limburgs Zoervleis (zuurvlees)

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Het originele recept van dit lekkere Limburgse gerecht. Ik heb het van een Maastrichtse dame die richting de 70 gaat en dit al vaak op tafel heeft getoverd...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gr riblappen (in blokjes van ca 3x3 cm)
2 el gekruide bloem (peper en zout erdoor gemengd)
40 gr boter
3 uien (grof gesnipperd)
1 dl rode wijnazijn
3 dl runderfond
2 kruidnagels
4 laurierblaadjes
4 jeneverbessen (gekneusd)
1 el tijm (gedroogd)
5 el (rinse) appelstroop
1 el bruine basterdsuiker
2 plakjes ontbijtkoek (in blokjes)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan

Voorbereiding

Haal de vleesblokjes door het bloemmengsel, schud het overtollige eraf en laat eventjes staan.

Bereidingswijze

Smelt de boter in de pan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin. Voeg dan de uien toe en bak die ca 5 minuten mee tot die zacht zijn, blus dit dan af met de azijn en de fond. Breng dit tegen de kook aan en doe er de laurier, tijm, kruidnagels en jeneverbessen bij en laat dit met het deksel op de pan minimaal 3 uur stoven op een zacht vuur. Doe daarna de stroop, ontbijtkoek en suiker erbij en laat het nog een uurtje doorstoven, roer af en toe goed door en als alles lekker gaar en gebonden is kan de pan dampend op tafel.

Bron

Tante Caroline

Serveertip

Hier hoort (dikke) zelfgesneden en gebakken friet met mayonaise bij!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Delarosa avatar
Delarosa

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten