Chocolade Pannenkoeken
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 31-10-2012
Lekker als hoofdgerecht maar ook geschikt voor tussendoor.
Ingrediënten 4 personen
2 Eieren500 gram bloem (maakt niet uit of het volkoren is of niet)
600 ml melk (het liefst halfvolle melk)
50 gram cacao
5 eetlepels rietsuiker
Een snufje zout
Boter (voor in de pan)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 687,01 kcal |
Koolhydraten | 109,61 g |
Eiwitten | 26,86 g |
Vetten | 12,78 g |
Benodigdheden
Koekenpan, Kom, Mixer, Spatel, soeplepelBereidingswijze
Doe de bloem en de eiren in de kom. Voeg al mixend de melk langzaam toe samen met de cacao en mix het goed (laat het niet klonteren). Als het goed glad is voeg de zout en suiker toe en mix nog eens. Als u dat gedaan heeft moet u een koekenpan opwarmen op middelmatig vuur. Stop de boter in de pan en verspreid het. Als de pan goed op warmte is, kunt u een schep beslag in de pan gieten en verspreid het. Na 30 seconden (als de pan goed op warmte is) kunt u de pannenkoek omdraaien en weer 30 seconden laten bakken.
Serveer meteen en doe er suiker of suikerstroop op.
Eet smakelijk!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties