Chocolade Pannenkoeken

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 31-10-2012
  • Chocolade Pannenkoeken

    Chocolade Pannenkoeken

    Chocolade Pannenkoeken

Lekker als hoofdgerecht maar ook geschikt voor tussendoor.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 Eieren
500 gram bloem (maakt niet uit of het volkoren is of niet)
600 ml melk (het liefst halfvolle melk)
50 gram cacao
5 eetlepels rietsuiker
Een snufje zout
Boter (voor in de pan)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 687,01 kcal
Koolhydraten 109,61 g
Eiwitten 26,86 g
Vetten 12,78 g
Benodigdheden
Koekenpan, Kom, Mixer, Spatel, soeplepel

Bereidingswijze

Doe de bloem en de eiren in de kom. Voeg al mixend de melk langzaam toe samen met de cacao en mix het goed (laat het niet klonteren). Als het goed glad is voeg de zout en suiker toe en mix nog eens. Als u dat gedaan heeft moet u een koekenpan opwarmen op middelmatig vuur. Stop de boter in de pan en verspreid het. Als de pan goed op warmte is, kunt u een schep beslag in de pan gieten en verspreid het. Na 30 seconden (als de pan goed op warmte is) kunt u de pannenkoek omdraaien en weer 30 seconden laten bakken.

Serveer meteen en doe er suiker of suikerstroop op.

Eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten