Venkel met ham en gorgonzola

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-10-2012
  • Venkel met ham en gorgonzola

    Venkel met ham en gorgonzola

    Venkel met ham en gorgonzola

Een romige variant op de klassieke witlofgratin. Heel verrassend met de zachte gorgonzola.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kleine venkelknollen
250 g dunne plakjes gekookte achterham (zo groot als de partjes venkel)
50 ml volle melk
100 ml slagroom
100 g gorgonzola
100 g verse roomkaas
3 el Parmezaanse kaas, geraspt
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd elke venkelknol in de lengte in vieren. Snijd het venkelgroen grof. Kook de venkelpartjes in kokend water met zout in ± 12-15 min. beetgaar. Laat ze goed uitlekken. Rol elk stuk venkel in een plak ham en leg de pakketjes naast elkaar in een ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de melk met de slagroom en smelt hierin de gorgonzola en roomkaas. Breng de saus eventueel op smaak met peper. Schenk de saus over de venkelpakketjes. Zorg dat de saus de pakketjes bedekt. Strooi de Parmezaanse kaas erover en gratineer het gerecht
± 15-20 min. in de oven. Garneer met het venkelgroen.

Bron

Delicios

Serveertip

Lekker met aardappelpuree of pasta

Laatste reacties

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 31-10-2012

Ha Dirk, dit is vast heel lekker. Als ik venkel maak, dan bak ik het altijd eerst een beetje aan en kook het daarna in een mengsel van water en witte wijn, maar dat kan met dit recept natuurlijk ook. Groetjes Roger.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten