Ovenaardappelen met braadworst

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-10-2012
  • Ovenaardappelen met braadworst

    Ovenaardappelen met braadworst

    Ovenaardappelen met braadworst

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo vastkokende aardappelen
4 braadworsten
3 teentjes knoflook
paar takjes rozemarijn
3 eetlepel olijfolie
600 gram broccoli in roosjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 C. Snijd de ongeschilde aardappelen in kwarten en kook ze 10 minuten in water met zout. Giet af en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Leg de teentjes knoflook op een werkblad. Leg het lemmet van een keukenmes erop en duw krachtig op het mes zodat de teentjes deels openbarsten (kneuzen).
Leg de braadworsten met de knoflook en rozemarijn tussen de aardappelen. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout. Schep om en bak in ca. 40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep elke 10 minuten om.
Kook aan het eind van de oventijd de broccoli in 5 minuten in water met zout beetgaar.
Serveer bij de ovenschotel.

Bron

Allerhande

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten