Rijstsalade met tonijn

  • Wereld, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-10-2012
  • Rijstsalade met tonijn

    Rijstsalade met tonijn

    Rijstsalade met tonijn

Variant op de salade Nicoise, waar de aardappelen zijn vervangen door rijst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g basmatirijst
500 g sperziebonen
3 eieren
3 el zongedroogde tomaten
1 zak tonijn dressing olijven en basilicum (160 g)
1 teen knoflook, geperst
1 rode ui, in halve ringen
1 bakje basilicum (15 g), grof gesneden
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Breek de bonen doormidden.
Snijd de tomaat in reepjes.

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de sperziebonen in ca. 8 min. beetgaar. Spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Kook de eieren in 7 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd elk ei in 4 partjes.
Roer de rijst los met een vork. Laat ca. 10 min. afkoelen in een lage schaal. Meng de tonijn en dressing met de tomaat en knoflook en schep door de rijst.
Voeg de sperziebonen, ui en het basilicum toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de partjes ei.

Bron

Allerhande 8 2011

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten