Lekkere gegratineerde pasta met kip, champignons en roomkaas

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Lekkere gegratineerde pasta met kip, champignons en roomkaas

    Lekkere gegratineerde pasta met kip, champignons en roomkaas

    Lekkere gegratineerde pasta met kip, champignons en roomkaas

  • Lekkere gegratineerde pasta met kip, champignons en roomkaas

    Lekkere gegratineerde pasta met kip, champignons en roomkaas

    Lekkere gegratineerde pasta met kip, champignons en roomkaas

Zalige pasta met een hele zachte smaak. Ook kinderen vinden dit heel lekker. Gebruik voor kinderen in plaats van de witte wijn wat kippenbouillon.
Ik heb dit gerecht een keer gemaakt met macaroni en een keer met rigatoni (zie foto). Wij vonden dit met macaroni nog lekkerder!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
400 gram macaroni of rigatoni
350 gram kipfilet in blokjes
250 gram champignons
1 kleine ui (gepeld en gesnipperd)
2 eetlepels olie
zout, peper
100 ml witte wijn of kippenbouillon (bij gebruik van bouillon oppassen met zout)
200 gram roomkaas (bijvoorbeeld mon chou)
2 flinke eetlepels fijn gehakte peterselie
75 gram geraspte belegen kaas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 658,31 kcal
Koolhydraten 77,61 g
Eiwitten 44,59 g
Vetten 17,83 g
Benodigdheden
Grote pan
koekenpan
ovenschaal

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Verhit de olie in de koekenpan.
Bak hierin de kipstukjes snel rondom gaar en bruin. Haal de kipstukjes uit de pan.
Bak in het overgebleven vet de champignons en de uisnippers.
Bak deze zolang tot het vocht van de champignons is verdwenen.(De champignons hoeven niet echt bruin te worden!).
Blus af met de wijn of bouillon. Laat dit wat inkoken tot nog plm. 1 eetlepel over is.
Doe de kipstukjes weer in de pan.
Leg de roomkaas op de kipstukjes en laat deze op een lage warmtebron rustig smelten.
Voeg de peterselie toe.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de gekookte pasta goed uitlekken.
Meng alle ingrediënten door de pasta. Bestrooi met de geraspte kaas.
Zet de schaal plm. 20 - 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas mooi goudbruin is gekleurd. (De tijd is afhankelijk van je oven!)

Serveertip

Lekker met een groene salade.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Doorsturen

Home Recepten