Pilaf van Thomas
- Wereld,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 29-10-2012
Wat begon als pittig studentenkliekje met een pakje macaroni-mix en sambal (en bier om te blussen!), is een favoriet recept voor ons en de kinderen, maar dan wel helemaal vers gemaakt (en iets zoeter).
Ingrediënten 4 personen
400 g Kipfilet2 uien
2 tenen knoflook
Italiaanse kruiden (liefst vers) oregano, salie, beetje thijm, rozemarijn
Half of heel spaanse peper
1 blikje tomatenpuree
1 blik tomaten (of 2-3 verse ontvelde tomaten)
1 blik perziken op siroop (ik heb nu kleine blikjes, als je zoet lekker vindt pak je een groot blik)
Voorbereiding
Snijd de kipfilet in blokjes.
Pel de uien en knoflook en snipper ze.
Verwijder de zaadlijsten uit de peper en snijd de peper fijn.
Hak de italiaanse kruiden fijn.
Perziken afgieten, bewaar het sap!
Snijd de perziken in blokjes.
Bereidingswijze
Fruit in een hapjespan de uien aan in wat olie. Laat ze glazig worden, ietwat carameliseren, en bak de knoflook even mee.
Bak de kipfilet mee, totdat deze rondom aangebakken is.
Voeg kruiden, spaanse peper en tomatenpuree toe en laat even bakken. Voeg tomaten toe en laat op laag vuur rustig pruttelen, minstens 10 minuten.
Voeg naar smaak en consistentie van de saus perziksap toe.
Voeg de perzikblokjes toe en warm nog even door.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveertip
Lekker met witte rijst en een komkommersalade.
Laatste reacties
Dit recept zie ik wel zitten het pikant van de sambal en zoet van de perziken. Ik laat je iets weten als ik het gemaakt heb. Bedankt, Margrit
Hoi Thomas dat ziet er lekker uit ik ga het zeker een keer maken Groetjes judith