1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Pilaf van Thomas

Pilaf van Thomas

  • Wereld,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-10-2012

Ingrediënten 4 personen


400 g Kipfilet
2 uien
2 tenen knoflook
Italiaanse kruiden (liefst vers) oregano, salie, beetje thijm, rozemarijn
Half of heel spaanse peper
1 blikje tomatenpuree
1 blik tomaten (of 2-3 verse ontvelde tomaten)
1 blik perziken op siroop (ik heb nu kleine blikjes, als je zoet lekker vindt pak je een groot blik)



Pilaf van Thomas
Pilaf van Thomas

Wat begon als pittig studentenkliekje met een pakje macaroni-mix en sambal (en bier om te blussen!), is een favoriet recept voor ons en de kinderen, maar dan wel helemaal vers gemaakt (en iets zoeter).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in blokjes.
Pel de uien en knoflook en snipper ze.
Verwijder de zaadlijsten uit de peper en snijd de peper fijn.
Hak de italiaanse kruiden fijn.
Perziken afgieten, bewaar het sap!
Snijd de perziken in blokjes.

Bereidingswijze

Fruit in een hapjespan de uien aan in wat olie. Laat ze glazig worden, ietwat carameliseren, en bak de knoflook even mee.
Bak de kipfilet mee, totdat deze rondom aangebakken is.
Voeg kruiden, spaanse peper en tomatenpuree toe en laat even bakken. Voeg tomaten toe en laat op laag vuur rustig pruttelen, minstens 10 minuten.
Voeg naar smaak en consistentie van de saus perziksap toe.
Voeg de perzikblokjes toe en warm nog even door.
Breng op smaak met zout en peper.

Serveertip

Lekker met witte rijst en een komkommersalade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van De_Bauk


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van De_Bauk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top