Gegrilde biefstuk met chimichurri

  • Argentijns, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 29-10-2012

Chimichurri is de pittige saus die de Argentijnen steevast bij gegrild vlees serveren, elke kok heeft zijn eigen recept

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
* 2.5 dl olijfolie extra vierge
* 1.5 dl rode wijnazijn
* 1 (rode) ui fijngesneden
* 2 augurken fijngesneden
* 2 teentjes knoflook fijngesneden
* 1 eetl fijngesneden peterselie
* 2 eetl fijngesneden oregano
* 0.5 theel cayennepoeder
* grofgemalen zeezout
* grofgemalen zwarte peper
* 2 Biefstukken 150-200gr
* olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grillpan

Voorbereiding

Meng voor de chimichurri de olie met de azijn en 0.5 dl water en voeg de ui, augurk, knoflook,peterselie en oregano toe. Breng het mengsel op smaak met cayennepeper,zout en zwarte peper. Doe het mengsel in een glazen pot en laat het 24 uur op kamertemmperatuur staan zodat alle ingredienten goed de tijd krijgen om smaak af te geven.

Bereidingswijze

Verhit de grillpan op hoog vuur en bestrijk het vlees met olie. Grill het vlees op hoge temperatuur aan bijde zijden in 4-6 min bruin. Bestrooi het vlees na het grillen met zout en peper.

Bron

tip culinair

Serveertip

Serveer met chimichurri. Lekker met gegrilde tomaten en gepofte aardappels

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten