de aller-lekkerste pompoensoep

  • Indiaas, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-10-2012
  • de aller-lekkerste pompoensoep

    De aller-lekkerste pompoensoep

    De aller-lekkerste pompoensoep

super makkelijk een stevig en verrassend soepje als lunch of voorgerecht, of als amuse in een mooi klein glaasje, voor meerdere personen.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 (biologische-)pompoen ( ca 1.2 kg )
3 el olijfolie
1 winterwortel (250g ) geschild, in plakjes/stukjes
2 uien, klein gesneden
2-3 teentjes knoflook, klein gesneden
2-3 tl masala
2 laurierblaadjes
1 tl komijn (djinten)
1-2 groentenbouillon tablet
1 blokje Maggie
1/2 rode peper, ragfijn gesneden
tabasco red pepper sauce
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer, grote soeppan of braadpan
TIP; fles pompoen kan ook heel goed! zitten veel minder pitten en draden in!

Voorbereiding

Snijd de pompoen net als een meloen in schijven. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf.
Snijd de pompoen in blokjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan en bak de uien ca 5 min. zachtjes aan (niet bruin laten worden), voeg knoflook, pepertje, komijn en de masala toe, bak 2-3 min. mee op zacht vuur. Voeg wortel, pompoen toe en roer goed om. bak even op hoog vuur mee, voeg laurierblaadjes toe en schenk ca 1 liter groentenbouillon in de pan, roer even goed om.
Breng aan de kook en laat alles in ca 30 min. gaar worden.
Verwijder de laurier blaadjes. Pureer de soep en breng op smaak met paar druppels tabasco, peper&zout.
* eventueel iets meer bouillon (of minder)naar wens en smaak.

Serveertip

Roer de crème fraîche los met een lepeltje, zodat hij smeuïg wordt.
Schep de soep in mooie kommen en schep er een lepeltje crème fraîche op, garneer met verse peterselie.
Heerlijk met een stuk (donker-), (stok-)brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten