Cottage pie met rundergehakt - ovenschotel

  • Engels, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Cottage pie met rundergehakt - ovenschotel

    Cottage pie met rundergehakt - ovenschotel

    Cottage pie met rundergehakt - ovenschotel

Dit is een traditioneel Brits recept wat men alom veel eet. Heerlijk, voedzaam herfst- en winters schoteltje voor de natte en koude dagen!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g rundergehakt
200 g winterpeen (in blokjes)
750 g aardappels
½ dl melk
175 g roomboter
50 g cheddar
1 eetlepel tomatenpuree
2 dl runderbouillon (pot)
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels bloem
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
1 ui (gesnipperd)
4 eetlepels broodkruim
Peper
Zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan, ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Maak eerst een stevige aardappelpuree van de aardappels, de melk en 100 gram boter. Rasp de cheddar en roer die door de puree. Bak het rundergehakt met het gesnipperd uitje en de wortel lichtbruin in een grotere braadpan. Breng op smaak met peper en zout. Strooi de bloem door het mengsel en bak even door totdat alles een beetje gaat binden. Voeg nu de bouillon, rozemarijn, tijm en tomatenpuree toe. Laat het geheel op zacht vuur koken totdat het vocht is verdampt. Doe het gehaktmengsel in een vuurvaste ovenschaal en bedek het met de aardappelpuree. Strooi er een beetje broodkruim over en hier en daar een klontje roomboter. Bak een half uur af in de oven totdat het korstje mooi krokant en bruin is. Eet smakelijk!

Bron

Keurslager

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Doorsturen

Home Recepten