1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Zwitserse keuken
  5. Spinazie
  6. Pasta ovenschotel met spinazie en kip

Pasta ovenschotel met spinazie en kip

Door: loverina88

  • Zwitsers, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-10-2012

Overschotel met pasta, spinazie en kip. Eventueel ook vegetarisch, laat de kip weg.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


- 250 g Penne (of andere pasta)
- 400 g kipfilet (in blokjes snijden/kopen)
- 450 g diepvries-bladspinazie (ontdooien onder hete kraan, gaat heel snel!)
- stuk feta
- peper + zout
- bouillionblokje (kippenbouillon of groentebouillion)
- 200 ml room
- 200 ml creme fraiche
- (olijf)olie
- 2 sjalotjes (ui kan ook)
- 4 teentjes knoflook
- peterselie (bosje, fijn hakken)
- zakje geraspte kaas (voor gratin)
- 150 ml water


Verder heb je nodig


Ovenschaal, bakpan, kookpan, oven


Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden.

Feta in blokjes snijden.
Sjalotjes en knoflook in stukjes hakken.
Peterselie fijn hakken.

Bereidingswijze

Eerst pasta koken in gezouten water, ongeveer 5 minuten, niet gaar koken, want het gaat later in de oven. Anders worden ze te gaar.

Kipfilet bakken in olie, tot het gaar is, dan de sjalotten toevoegen, meebakken tot ze glazig zien, dan de knoflook erbij. Ook even meegaren. Dan de spinazie (ontdooit) erbij, deze goed onderscheppen. Daarna gelijk water, room en creme fraiche toevoegen. Bouillionblokje toevoegen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Dit even twee minuten laten koken. Daarna de pasta toevoegen en goed mengen met het mengsel. Tot slot de feta en peterselie toevoegen en ook dit goed onder roeren. Men neme een ovenschaal, doe daar het hele mengsel in en strooi de geraspte kaas er overheen.

Zet het hele gebeuren voor ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.



Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van loverina88
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top