Aardappel-knoflooksoep en pizzabroodjes met spek
- Italiaans, Lunch/Brunch
- 30-60 min.
- Geplaatst op 29-10-2012
Een lekkere romige, Italiaans getinte soep met hartige broodjes uit de oven. Een ideaal lunchgerechtje, maar voor niet zo`n grote eters (zoals ik) is dit een complete maaltijd.
Ingrediënten 4 personen
VOOR DE SOEP:3 el olijfolie
1 grote ui (fijngesneden)
5 teentjes knoflook (in plakjes)
1 el majoraan (gedroogd)
500 gr kruimige aardappels (geschild, in kleine blokjes)
1 L warme groentenbouillon
100 gr mascarpone
200 gr verse Parmezaanse kaas (geraspt, de helft voor over de broodjes)
peper en zout
VOOR DE PIZZABROODJES:
2 Italiaanse bollen (doormiddengesneden)
1 potje Pizza Quick (of Tosti Quick heet dat geloof ik nu, in ieder geval van Remia)
8 plakken Pancetta of ontbijtspek
de helft van de Parmezaanse kaas
2 el basilicum en oregano (in totaal, gemengd)
Benodigdheden
Soeppan, staafmixer, (ingevette) bakplaatVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 180grC.
Besmeer de helften van de broodjes met de tomatensaus, strooi er royaal kaas en de kruidenmix en leg hier 2 plakjes spek over.
Bereidingswijze
Verwarm de olie in de pan en fruit hierin de ui, knoflook en majoraan een minuut of 5 in aan op redelijk zacht vuur. Voeg dan de aardappelblokjes en de bouillon toe en laat dit naar de kook komen. Laat dit ongeveer 10 minuutjes koken, bak in de tussentijd de broodjes in de oven lekker knapperig en haal uit de oven. Voeg de mascarpone toe aan de soep en pureer hem met de staafmixer. Maak dan de soep verder op smaak met peper en zout als dat nodig is, en de pan kan op tafel.
Bron
Em-Te
Serveertip
Strooi royaal Parmezaan over de soep en serveer met die lekkere hartige broodjes. Buon Appetito!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties