Draadjesvlees (basisrecept)
- Nederlands,
- > 120 min.
Draadjesvlees, nog nooit eerder gegeten en gemaakt en lekker bevonden.b]
Ingrediënten 6 personen
1 kg riblappenzout
zwarte peper
mosterd
60 g boter
4 uien, in halve ringen
2 e witte azijn
3 plakken ontbijtkoek, verbrokkeld
flinke schep appelstroop
1 e ketjap manis
3 laurierblaadjes
4 kruidnagels
1/4 t gedroogde tijm
runderbouillon
Bereidingswijze
1. Wrijf riblappen in met zout, peper en mosterd.
2. Braad riblappen in boter aan tot bruin en met een knapperige korstje.
3. Doen riblappen in een stoofpan
4. Fruit in de koekenpan in bakvet de uien aan en voeg bouillon toe.
5. Breng bouillon aan kook en voeg bij het vlees.
6. Voeg nu alle overige ingrediënten toe en stoof voor 3-4 uur op lage pitje. (let aan`t einde wel erop dat vlees niet op bodem aanbranden)
Bron
Proeven en experimenteren
Serveertip
Wij hadden er rijst en gesmoorde wortelen bij.