Roti met Kerriekip, Aardappelen en Kouseband
- Surinaams, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Heerlijke Roti, de kinderen smullen, goed voor in het weekend!
Ingrediënten 4 personen
4 Roti`s (toko)Voor de kerriekip:
500 gram kippendijen of dijfilet
1 ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels milde curry (een soort kerrie, surinaamse kerrie)
Zwarte peper
1 dl water
1/2 bouillonblokje (kip)
3 eetlepels olie
Voor de aardappelen met kouseband:
600 gram aardappels
400 gram kousenband (desnoods sperciebonen, maar die moeten langer koken)
1 ui
1/2 rode peper
2 teentjes knoflook
2 1/2 eetlepel kerrie
5 eetlepels olie
2 1/2 dl water (250 cc)
Zout
1/2 bouillonblokje (kip)
4 eieren
Voorbereiding
Kipkerrie
Snijd de kip in stukjes van 3 cm bij 3 cm.
Pel de ui en snipper hem in kleine stukjes.
Pel de knoflook en pers deze uit.
Meng de kerrie, zwarte peper, knoflook en ui en wrijf de kip hiermee in.
Laat het ongeveer 15 minuten intrekken.
aardappelen/kouseband
Zet een pan met water op en breng dit aan de kook.
Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken van ongeveer 3 cm bij 3 cm en was ze.
Kook de aardappelen 10-15 minuten en giet ze daarna af.
Snijd de uiteinden van de kousenband af.
Snijd de kousenband schuin af in stukken van ongeveer 6 cm.
Was de kousenband.
**Pel de ui en snipper hem in kleine stukjes.
**Pel de knoflook en pers deze uit.
Was de peper en halveer hem in de lengte.
Verwijder de zaadjes en snijd hem in dunne reepjes.
Kook 4 eieren hard en pel ze.
Bereidingswijze
Verhit de olie en bak de kip gedurende 10 minuten mooi bruin.
Na 10 minuten voeg je het water en het bouillonblokje toe.
Laat het geheel nog 15 minuten zachtjes pruttelen.
Verhit de olie en fruit de gesnipperde ui, knoflook en de rode peper.
Voeg daarna de kerrie toe en fruit deze even mee.
Vervolgens voeg je de kousenband, de aardappel,de eieren, het water en wat zout toe.
Breng het mengsel aan de kook en laat het daarna op een laag pitje ongeveer 25 minuten zachtjes koken (met een deksel op de pan).
Verwarm de roti in de magnetron
Bron
Wilma`s Roti