Broodstokjes (met gat voor de knakworst!)

  • Nederlands, Brood
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 28-10-2012

Recept voor brooddeeg om aan stok bij vuur te bakken. Naar oud recept Duivekater; brood voor midwinter. Blikje knak bij het vuur opwarmen en de hotdog is klaar.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
800 gr bloem
40 gr gist
3 dl melk
150 gr suiker
75 gr gesmolten boter
citroenrasp
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

•Deeg maken van 40 gr gist en 330 gr bloem. Dit laat je ong. 30 min. rijzen
•Vervolgens doe je er nog 470 gr bloem, 150 gr suiker, 75 gr gesmolten boter, wat citroenrasp en een beetje zout bij. Kneed het deeg soepel en laat het nog 15 min. rijzen.

Makkelijkst is om alvast reepjes deeg te maken die je om de stok kunt wikkelen. En dan boven het vuur totdat het goudbruin is!

Bron

Arnhems openluchtmuseum

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten