Ajam Pangang
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 28-10-2012
Gerecht van mijn schoonmoeder.
Ingrediënten 4 personen
1 pond kipfilet2 uien
2 el bruine basterd suiker
1 el ketjap manis - iets meer
1 kippebouillonblok
1 blikje tomatenpuree (dubbel geconcentreerd)
1 flinke dessertlepel keukenstroop
1 potje atjar tjampoer
aardappelzetmeel/maizena
peper, zout, olie, rijst, water
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 535,99 kcal |
Koolhydraten | 82,21 g |
Eiwitten | 35,76 g |
Vetten | 5,89 g |
Voorbereiding
Snij de kipfilet in blokjes
Snij de uien fijn
Laat de atjar uitlekken
Bereidingswijze
Kip aanbraden in olie/boter.
Uien aanfruiten (bij kip) en vervolgens basterd suiker en ketjap toevoegen.
- 15 min. laten sudderen.
Rijst opzetten.
Saus
- 0,3 ltr water, bouillonblok, tomatenpuree en keukenstroop aan de kook brengen.
- Zachtjes even laten koken. Met aardappelzetmeel (eerst met klein beetje koud water papje van maken) binden tot dikke saus.
Saus toevoegen aan de kip en uien. Op smaak brengen met zout, peper. Eventueel nog wat ketjap.
Bron
Schoonmoeder Agnes
Serveertip
Atjar apart serveren of toevoegen aan saus.
Serveren met Rijst.
Laatste reacties
Lekker hoor.Groetjes Alie