Ajam Pangang

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-10-2012
  • Ajam Pangang

    Ajam Pangang

    Ajam Pangang

Gerecht van mijn schoonmoeder.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pond kipfilet
2 uien
2 el bruine basterd suiker
1 el ketjap manis - iets meer

1 kippebouillonblok
1 blikje tomatenpuree (dubbel geconcentreerd)
1 flinke dessertlepel keukenstroop
1 potje atjar tjampoer

aardappelzetmeel/maizena
peper, zout, olie, rijst, water
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snij de kipfilet in blokjes
Snij de uien fijn
Laat de atjar uitlekken

Bereidingswijze

Kip aanbraden in olie/boter.
Uien aanfruiten (bij kip) en vervolgens basterd suiker en ketjap toevoegen.
- 15 min. laten sudderen.

Rijst opzetten.

Saus
- 0,3 ltr water, bouillonblok, tomatenpuree en keukenstroop aan de kook brengen.
- Zachtjes even laten koken. Met aardappelzetmeel (eerst met klein beetje koud water papje van maken) binden tot dikke saus.

Saus toevoegen aan de kip en uien. Op smaak brengen met zout, peper. Eventueel nog wat ketjap.

Bron

Schoonmoeder Agnes

Serveertip

Atjar apart serveren of toevoegen aan saus.
Serveren met Rijst.

Laatste reacties

alie2 avatar
alie2 30-10-2012

Lekker hoor.Groetjes Alie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten