Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Garnalen
  5. Garnalen Ceviche uit Peru

Garnalen Ceviche uit Peru

Door: currykees

  • , Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-10-2012

Ingrediënten 4 personen


200 gram grijze gepelde garnalen
2 rode uien in dunne ringen gesneden
Het sap van 10 geperste limoenen
2 spaanse pepers zonder zaadlijsten en in kleine stukjes gesneden
Verse Peterselie en/of Korianderblad
Zout
Peper


Garnalen Ceviche uit Peru
Garnalen Ceviche uit Peru

Ceviches zijn gerechten met vis of zeevruchten die in limoensap gegaard zijn. Je vind ze overal in Latijns Amerika, met name aan de kust uiteraard. De bereidingswijze, ingrediënten en smaak verschillen per land en streek. De ceviches uit Peru hebben inmiddels een grote gastronomische faam verworven. De lokale volkswijsheid is dat ceviches een probaat middel zijn tegen een kater.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de garnalen heel kort, totdat ze van kleur veranderen in ruim kokend water met zout. Laat ze niet te lang koken want dan worden de garnalen taai. Spoel de garnalen onmiddellijk af met koud stromend water in een vergiet om te voorkomen dat ze doorgaren. Doe de garnalen in een schaal en roer daar het limoensap bij. Doe vervolgens de uien ringen, Spaanse peper, gesneden koriander en naar smaak, peper en zout bij. Roer nogmaals goed door en zet de schaal vervolgens 15 minuten in de koelkast.
Serveren in cocktailglaasjes of kleine schaaltjes met de peterselie als garnering.

Serveertip

Soms worden er blokjes gekookte camote(zoete gele aardappel) en/of choclos (gekookte mais)bijgedaan als garnering. Popcorn en/of chips van groene banaan wordt als bijgerecht geserveerd.

Bron

Http://perugourmet.net



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van currykees
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top