Kruidige runderreepjes in paprika-roomsaus
- Hongaars, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Malse runderreepjes in een zachte (geroosterde) paprikasaus met room
Ingrediënten 4 personen
400 gr runderreepjes naturel2 el paprikapoeder
2 el komijnpoeder
2 el oregano
2 el chilipoeder
1 el knoflookpoeder
1 el uienpoeder
30 gr boter
2 sjalotjes (fijngesneden)
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
2 rode paprika`s
1 blikje tomatenpuree
2,5 dl kippenbouillon
1 bekertje creme fraiche
2 el dille (fijngesneden)
1 tl komijnzaadjes (gekneusd)
Benodigdheden
Hapjespan, oven, staafmixer.Voorbereiding
Verwarm de grill voor op 200grC. Kruid de runderreepjes met de paprika, komijn, oregano, knoflook, uien- en chilipoeder
en laat dit een kwartiertje intrekken. Rooster de paprika`s onder de grill tot het velletje zwart ziet en laat uitdampen in een plastic zak. Haal het velletje van de paprika`s en snij ze in blokjes.
Bereidingswijze
Smelt de boter in de hapjespan en roerbak het vlees 2 minuutjes en haal uit de pan. Bak in de achtergebleven boter de sjalotjes en knoflook een paar minuutjes, voeg dan de paprika`s en tomatenpuree toe en bak een minuutje mee. Blus dit af met de bouillon en laat een paar minuutjes koken. Zet dan de staafmixer in de pan en maak er een gladde saus van. Roer er de creme fraiche door, samen met de dille en de komijnzaadjes. Voeg het vlees met het vocht wat eruit is gekomen toe en warm alles goed door.
Serveertip
Lekker met gnocci, maar ook met rijst of pasta. Een lekkere salade erbij en het is helemaal af!