Kruidige runderreepjes in paprika-roomsaus

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Malse runderreepjes in een zachte (geroosterde) paprikasaus met room

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr runderreepjes naturel
2 el paprikapoeder
2 el komijnpoeder
2 el oregano
2 el chilipoeder
1 el knoflookpoeder
1 el uienpoeder
30 gr boter
2 sjalotjes (fijngesneden)
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
2 rode paprika`s
1 blikje tomatenpuree
2,5 dl kippenbouillon
1 bekertje creme fraiche
2 el dille (fijngesneden)
1 tl komijnzaadjes (gekneusd)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan, oven, staafmixer.

Voorbereiding

Verwarm de grill voor op 200grC. Kruid de runderreepjes met de paprika, komijn, oregano, knoflook, uien- en chilipoeder
en laat dit een kwartiertje intrekken. Rooster de paprika`s onder de grill tot het velletje zwart ziet en laat uitdampen in een plastic zak. Haal het velletje van de paprika`s en snij ze in blokjes.

Bereidingswijze

Smelt de boter in de hapjespan en roerbak het vlees 2 minuutjes en haal uit de pan. Bak in de achtergebleven boter de sjalotjes en knoflook een paar minuutjes, voeg dan de paprika`s en tomatenpuree toe en bak een minuutje mee. Blus dit af met de bouillon en laat een paar minuutjes koken. Zet dan de staafmixer in de pan en maak er een gladde saus van. Roer er de creme fraiche door, samen met de dille en de komijnzaadjes. Voeg het vlees met het vocht wat eruit is gekomen toe en warm alles goed door.

Serveertip

Lekker met gnocci, maar ook met rijst of pasta. Een lekkere salade erbij en het is helemaal af!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Delarosa avatar
Delarosa

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten