Maaltijd seizoenssalade

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-10-2012
  • Maaltijd seizoenssalade

    Maaltijd seizoenssalade

    Maaltijd seizoenssalade

Waarom uitsluitend in de zomer salades eten? Probeer deze eens in de herfst of winter.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
  • 2 stronkjes witlof
  • 1/2 appel
  • 2 augurken
  • 1 zak groene kapucijners ( diepvries avico) of velderwtjes
  • 3 middelgrote aardappels
  • 4 kerstomaatjes
  • 150 gram gezouten spek (=zuurkoolspek!!)
  • 1 el boter
  • Voor de dressing:
  • 4 el olijfolie
  • 2 el augurkennat
  • 1 el azijn
  • 2 geperste tenen knoflook
  • mespunt suiker
  • flinke theelepel mosterd
  • peper en zout uit de molen


Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet dit apart.
Schil de aardappels en snijd het spek in blokjes.
Zet twee mooie borden klaar

Bereidingswijze

Kook de aardappels gaar en ondertussen ook de kapucijners. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de spekblokjes goudbruin.
Als deze zaken klaar zijn snijd je pas het lof in fijne reepjes en de appel in stukjes. (anders verkleurt het)
Verdeel het lof en de appelstukjes over de 2 borden, hierop verdeel je de warme kapucijners, de aardappel in stukjes, de augurk stukjes, de dressing en tot slot de gebakken spekjes. Leg de tomaatjes doorgesneden langs de zijkant van je bord.

Serveertip

Schenk er een lekker glas Jopen bokbier bij. Wil je geen spek over de salade kun je wat verkruimelde blauwschimmelkaas gebruiken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten