Uiensoep

  • Frans, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 28-10-2012

Deze overheerlijke soep is genoeg voor 4 personen als maaltijd. Of als voorgerecht voor 8 personen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram spekblokjes, 0,5 kilo rode uien, 1,5 kilo uien, 4 tenen knoflook, takjes thijm, 1 flinke scheut rode wijn, 1 pot runderfond,1 stokbrood, stukje gruyere en een stukje pecorino.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 761,31 kcal
Koolhydraten 75,79 g
Eiwitten 32,86 g
Vetten 32,40 g
Benodigdheden
grote paellapan of hapjespan, snijplank, scherp mes

Voorbereiding

Bak de spekjes uit in eigen vet. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes. En rasp de gruyer en de pecorino.

Bereidingswijze

Als de spekjes uitgebakken zijn kunnen de uien en knoflook erbij, laat de uien eerst goudbruin bakken. Daarna kan het vuur lager en laat ze dan zachtjes garen in ongeveer 40 minuten. Voeg dan de thijm, wijn en runderfond toe. De uien moeten helemaal onder staan. als dat niet het geval is kan je er altijd nog een beetje water en eventueel een bouillonblokje aan toevoegen. Laat dit nog even doorkoken, en haal daarna de takjes thijm uit de soep. Rooster ondertussen wat plakken van het stokbrood en gratineer ze in de oven met de mix van gemalen kaas als je geen ovenvaste borden of kommen hebt. Gratineer de soep anders met bord in de oven. Schep dan eerst de soep in een bord of kom, doe daar het brood op en strooi daar de kaas over en gratineer dat even onder de gril. Eet smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten