Spamppot tijd, `t is er koud genoeg voor:Spitskool stamppot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-10-2012
  • Spamppot tijd, `t is er koud genoeg voor:Spitskool stamppot

    Spamppot tijd, `t is er koud genoeg voor:Spitskool stamppot

    Spamppot tijd, `t is er koud genoeg voor:Spitskool stamppot

Lekker wintersgerecht, stamppot van spitskool met kaas en tomaat als lekkere extra variatie

Deel dit recept

Ingrediënten


    1 rookworst, 275 gram
    1 kg aardappelen,
    zout,
    peper,
    2 ui(en),
    4 eetlepels olijfolie,
    400 gram gesneden spitskool,
    6 gedroogde tomaten, uit potje
    75 gram oude, gemalen kaas,
    melk voor de puree(aangelengd met wat kookvocht dat je bewaard hebt)
    Nog een goeie tip van misspiggie
    als je er van houdt: toevoegen: rode peper en knoflook, ook erg lekker.
    nog een tip van Gerbilmiranda: roer er nog wat (grove) mosterd doorheen!
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan; Hapjespan of wok: aard. stamper

Bereidingswijze


    Schil en was de aardappels. Snijd ze in stukken en kook ze gaar in wat water met zout in ongeveer 20 minuten.
    Pel en snipper de uien.
    Verhit in een wok of hapjespan de olie. Roerbak de ui 3 min. Bak de kool 5 min. mee. Voeg aan het koolmengsel 100 ml water toe en laat het geheel 3 min. zachtjes koken.
    Snijd de tomaten in reepjes.
    Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de rookworst in plakjes.
    Giet de aardappels af, bewaar wat kookvocht. Stamp de aardappels fijn met een pureestamper. Verwarm de melk. Roer de melk, boter en peper door de puree.
    Meng de kaas, tomaatreepjes en koolmengsel door aardappelpuree.
    Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot garneren met plakjes worst.

Bron

receptenenzo

Laatste reacties

eldeedi avatar
eldeedi 29-04-2013

Lekker! Ik had er i.p.v. de rode peper een theelepeltje "hottie" (rode peperpasta) in gedaan. Oei! Dat was iets teveel, maar desondanks vonden we het lekker. Volgende keer beter.

GerbilMiranda avatar
GerbilMiranda 24-11-2012

Afgelopen donderdag gemaakt toen de buurvrouw gezellig kwam mee-eten. Ik ben wat voorzichtig geweest met de mosterd (heb een scherpe variant), maar dat doe ik een volgende keer zeker niet meer. Was erg lekker, we hebben er alle drie van gesmuld. bedankt voor dit recept, komt vast en zeker vaker bij ons op tafel!

misspiggie avatar
misspiggie 05-11-2012

Hai Ruth, vanavond gegeten heb wel een rode peper en knoflook toegevoegd bij de ui en de aardappels gekookt met water en een bouillonblokje (rund). Vocht daarvan toegevoegd in plaats van melk.Geen water toegevoegd bij de kool smoorde in de wok prima. Was hartstikke lekker, groet misspiggie

theod12 avatar
theod12 03-11-2012

We eten eigenlijk nooit spitskool, door dit recept zal dat wel veranderen. Lijkt me erg lekker, bedankt.

Glutenvrij4 avatar
Glutenvrij4 02-11-2012

Ik bewaar je gerecht omdat het mij erg lekker lijkt, dank je wel!!

ginanl avatar
ginanl 31-10-2012

Ik zie spitskool in de supermarket en vraag me af wat kan ik ermee, nu heb ik een idee, neem het zeker mee om uit te proberen. Bedankt voor het delen

misspiggie avatar
misspiggie 30-10-2012

Ruth, dit recept ga ik binnenkort uitproberen, we eten regelmatig spitskool maar anders dan dit, lijkt me bijzonder lekker, je hoort, groet misspiggie

misspiggie avatar
misspiggie 30-10-2012

Ruth, dit recept ga ik binnenkort uitproberen, we eten regelmatig spitskool maar anders dan dit, lijkt me bijzonder lekker, je hoort, groet misspiggie

souvlaki avatar
souvlaki 30-10-2012

Wil je even laten weten dat het zalig was!!!! Gr. Souvlaki

souvlaki avatar
souvlaki 29-10-2012

Hmmmmmm, lekker! Bedankt. Dat komt vanavond op tafel. Gr. Souvlaki

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten