Wal­no­t­en­qui­che met ou­de kaas

  • Frans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-10-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bakje walnoten (60 g), grof gehakt
6 plakjes roomboterbladerdeeg (pak 450 g, diepvries), ontdooid
2 zakken waterkers (a 75 g)
200 g tuinerwten extra fijn (pak 450 g, diepvries)
4 eieren
1 beker crème fraîche (200 ml)
150 g boerenkaas oud 48+, geraspt
1 bakje romaatjes (250 g), gehalveerd
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereidingswijze

1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord. 2. Bekleed de quichevorm met het deeg. Snijd de waterkers grof. Spoel de erwten onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng met de waterkers en walnoten in een kom. Verdeel over de bodem van de vorm. 3. Klop de eieren los met de crème fraîche. Meng de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tomaat met de snijkant naar boven over de quiche. Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar.

Bron

Allerhande 10 2012

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten