Witloof - knolseldersoep

  • Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-10-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 prei
1/4 knolselder
8 witloofstronkjes
boter
1 laurierblad
1 takje tijm
enkele takjes peterselie
35 g rijstbloem
1,5 liter kippenbouillon
peper en zout
1 dl room
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 182,64 kcal
Koolhydraten 15,92 g
Eiwitten 4,78 g
Vetten 10,18 g

Voorbereiding

Maak de prei zuiver. Je hebt hier alleen het preiwit nodig.
Snij de prei, de knolselder en 6 witloofstronkjes in grove stukken en spoel.
Hou 2 witloofstronkjes apart en snij ze in fijne reepjes.
Snij de peterselie fijn.

Bereidingswijze

Stoof de andere groenten aan in boter en voeg een blaadje laurier en een takje tijm toe. Voeg de rijstbloem toe, roer goed onder de groenten en giet er de kippenbouillon bij.
Laat zacht koken gedurende 20 minuten en kruid met peper en zout.
Haal het laurierblad en de tijm uit de soep en mix de soep fijn. Eventueel kan je de soep nog door een puntzeef gieten.
Proef en kruid zo nodig bij.

Bron

Kook Magazine

Serveertip

Werk de soep, net voor het opdienen, af met 1 dl room, de fijngesneden blaadjes witloof en de peterselie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten