Tomatenrijst met varkensmignonette

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-10-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 tomaten
een handvol gesnipperde oregano
enkele blaadjes oregano (afwerking)
1 el sesamolie
1 ui
1 teentje look
250 g volkorenrijst
4 stukken varkensmignonette (zo`n 500 g samen)
een beetje gesnipperde peterselie.
braadboter
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Ontvel de tomaten door ze kort in kokend water te houden en ze te laten schrikken in koud water. Snij ze vervolgens in blokjes.
Snipper het lookteentje.

Bereidingswijze

Verhit de sesamolie in een pan en stoof hierin de ui en looksnippers glazig.
Voeg er de tomatenblokjes, rijst, fijngesnipperde oregano en zout bij en roer door elkaar. Overgiet met water en breng aan de kook. Dek de pan af en laat in 20 minuten gaar koken.
Kruid de varkensmignonette en bak goudbruin en gaar in boter.

Bron

Kook Magazine

Serveertip

Verdeel de rijst over de borden en bestrooi met de peterselie.
Schik er het vlees naast en werk af met een blaadje oregano.
Serveer met een gemengde salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten