An`s rijstsalade met prei en ham

  • Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-10-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 g basmatirijst
100 g gekookte hamreepjes
2 el fijngehakte peterselie
2 preistengels
1/2 liter kippenbouillon
50 g boter
mespunt cayennepeper
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakpapier

Voorbereiding

Was de prei en snij het witte en lichtgroene gedeelte in ringetjes.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de preiringen. Kruid met cayennepeper en roer er de rijst door.

Giet er de bouillon bij totdat de rijst 1/2 cm onder staat. Kruid met peper en zout en dek af met een stuk op maat geknipt bakpapier.

Plaats het deksel op de pan en laat op een zacht vuurtje gaar sudderen tot het vocht helemaal opgenomen is.

Bron

Kook Magazine

Serveertip

Schep er van het vuur de hamreepjes en peterselie door en serveer.

Lekker bij barbeque, gourmet en steengrill.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten