1. Home
  2. Recepten
  3. Venkelsoep

Venkelsoep

Door: smullertje100

  •  , Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-10-2012

Ingrediënten 4 personen


2 venkelknollen
1 prei
2 selderstengels
2 uien
4 kippenbouillonblokjes
2 el fijngesneden bieslook
2 el olijfolie
peper en zout


Verder heb je nodig


Puntzeef


Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak alle groenten schoon en snij ze fijn.

Bereidingswijze

Stoof de uien, selder, prei en venkel aan in hete olijfolie.

Bevochtig met 2 liter water, voeg de bouillonblokjes toe en kruid met peper en zout (naar smaak).

Laat 10 minuten goed doorkoken.

Mix de soep en giet door een puntzeef.

Serveertip

Serveer in soepkommen en werk af met enkele bieslookstaafjes.

Lekker met een stuk geroosterd brood.

Bron

Kook Magazine



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smullertje100
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top