1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kippevidee of koninginnehapje

Kippevidee of koninginnehapje

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-10-2012

Ingrediënten 8 personen


1,5 liter kippenbouillon. 1 kilo kippenborstfilet. 750 gram gehakt (runds en varken) 500 gram champignons. 250 ml room. 150 gram goede boter en 150 gram bloem.



Vide op mijn manier

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In een ruime pot de kippenbouillon doen en daarin de kippenborstfilets garen. Van het gehakt kleine balletjes draaien. Na 20 minuten de kip uit de bouillon halen en de balletjes hierin garen. balletje uitnemen en bouillen overgieten in een andere pot. In de ruime pot een roux maken van de boter en de bloem en beetje bij beetje de bouillon aan toevoegen. De kip, die je in stukjes hebt getrokken bij de bouillon doen, alsook de balletjes. De champignons in dunne plakjes snijden en even aanstoven in een pan en bij de vide doen. nog het potje room bijvoegen, rustig onder mekaar mengen en rustig opwarmen. Smakelijk!!!!

Serveertip

Heerlijk met frietjes of geserveerd in een rond bladerdeegkoekje als voorgerecht



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hornplayer


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hornplayer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top