Zuurkoolovenschotel met mosterdsaus en rookworst

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-10-2012

Geinspireerd door Albert Heijn, nu zelf thuis vers gemaakt (behalve de aardappelpuree dan, die komt uit een zakje..) en dan is ie nog een heel stuk lekkerder hoor!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr zuurkool (5 minuutjes voorgekookt en goed uitgelekt)
2 zakjes aardappelpuree voor ovenschotel (Maggi, of natuurlijk zelfgemaakte)
6 el grove mosterd
1 bekertje creme fraiche
150 gr gerookte spekblokjes (uitgebakken)
1 grote Gelderse rookworst (375 gr, 10 minuten geweld, in plakjes)
150 gr belegen Beemsterkaas (geraspt)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 797,81 kcal
Koolhydraten 23,07 g
Eiwitten 37,87 g
Vetten 59,93 g
Benodigdheden
Kookpan, koekenpan, (ingevette) ovenschaal

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180grC.
Bereid de aardappelpuree zoals op de verpakking omschreven staat en meng er de spekjes doorheen. Roer de mosterd en de creme fraiche tot een sausje.

Bereidingswijze

Leg de voorgekookte zuurkool onder in de ovenschaal. Verdeel hierdoor de plakjes rookworst en lepel hier de mosterdsaus overheen, strijk goed uit over het mengsel. Doe daar de aardappelpuree met spekjes overheen en strooi de kaas over de puree. Zet 20 minuten in de oven, zet dan de grillstand van de oven aan en laat nog zo lang staan dat de schotel mooi gegratineerd is door de kaas.
Haal uit de oven, een paar minuutjes laten staan en de schotel kan op tafel.

Bron

Albert Heijn

Serveertip

Een lekker glas wijn is hier prima bij!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

WilBakker1 avatar
WilBakker1 12-02-2014

Heerlijk, heerlijk! Ik heb een gedeelte van de aardappelen vervangen door een knolselderij, misschien een tip voor je?

jettelien avatar
jettelien 05-12-2012

vanavond gemaakt en hij is zeker goed gekeurd.bedankt voor het delen . alleen puree van een pakje ,neen dat wordt hem niet hoor,zo smerig

margreethh avatar
margreethh 01-12-2012

We hebben gesmuld van deze ovenschotel, erg lekker, ga deze zeker vaker maken, bedankt!

Delarosa avatar
Delarosa 16-11-2012

Goeiemiddag Ruth! Vorige week heb ik hem zelf ook nog eens gemaakt en je hebt gelijk, de helft aan kaas is voldoende anders gaat die overheersen. Dank je wel voor je reactie en zo leert men :) Ook een heel fijn weekend gewenst en groetjes, Erwin

ruthbrock avatar
ruthbrock 16-11-2012

Hoi erwin, lekker hoor deze schotel. ik vond alleen 150 gr. geraspte kaas veel te veel, dus ik nam 100 gr. en ik moet eerlijk zeggen dat ik dat eigenlijk ook nog te veel vond. de schotel was erg lekker maar bij herhaling ga ik slechts 75 gr. geraspte kaas gebruiken , vast een fijn weekend en lieve groetjes van Ruth

Delarosa avatar
Delarosa 08-11-2012

Hoi, de mosterd (ik geef 6 aan omdat wij hem zo lekker vinden) is natuurlijk naar eigen smaak, je kunt ook gladde milde mosterd gebruiken. Maar fijn dat jullie hem toch wel lekker vonden ondanks dat hij te pittig was. Dank jullie wel voor je reactie en nog een fijne dag! Groetjes, Erwin

h_zeevaarders avatar
h_zeevaarders 07-11-2012

Was heerlijk, alleen erg pittig, de grove mosterd bleek pittig te zijn, terwijl dit niet op de pot vermeld werd! Volgende keer de helft aan mosterd en dan vinden de kinderen het ook lekker. Bedankt!

goudzwaard4592 avatar
goudzwaard4592 07-11-2012

het was heerlijk! alleen moet je maar 3el mosterd gebruiken! Is meer dan genoeg!

dancingdutch avatar
dancingdutch 04-11-2012

Heerlijk!!!!

veldmuis8 avatar
veldmuis8 03-11-2012

Ik neem hem van je mee, ziet er erg lekker uit.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten