Gemarineerd en gebakken halve haantjes uit de oven

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-10-2012
  • Gemarineerd en gebakken halve haantjes uit de oven

    Gemarineerd en gebakken halve haantjes uit de oven

    Gemarineerd en gebakken halve haantjes uit de oven

  • Gemarineerd en gebakken halve haantjes uit de oven

    Gemarineerd en gebakken halve haantjes uit de oven

    Gemarineerd en gebakken halve haantjes uit de oven

  • Gemarineerd en gebakken halve haantjes uit de oven

    Gemarineerd en gebakken halve haantjes uit de oven

    Gemarineerd en gebakken halve haantjes uit de oven

Winter of zomer, soms heb ik gewoon een onvoorstelbare lust voor zon op de bord met de smaak van heerlijke geroosterd vlees en frisse bijpassende bijgerechten.

In deze recept gebruik ik kruiden en specerijen in poeder vorm, maar dit is voor gemakshalve. Vers kan natuurlijk ook en dan alles in blender malen voor de marinade.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
halve haantjes (zoveel benodigd) in deze recept zijn de ingrediënten voor 2-3 halve haantjes bedoeld

VOOR MARINADE:
1 t zout
1/2 t knoflookpoeder
1 t uienpoeder
1/2 t gemberpoeder
1/4 t cayennepeper
1/4 t chilipoeder
1/4 t kaneelpoeder
1 t paprikapoeder
1 t bruine suiker
1 e citroensap
1 e cognac of brandewijn
3 e zonnebloemolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Meng alle ingrediënten voor marinade.
2. Wrijf haantjes in met marinade en laat voor tenminste 2 uur marineren.
3. Bak haantjes bij 220-230*C tot knapperig, gaar en goudbruin van kleur. keer wel zo af en toe terwijl het met braadvocht overgiet worden. Haantjes zijn gaar als jij een keep tussen bout en borst maak en de vocht die eruit komt helder zijn.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Lekker met Gekookte krieltjes met tomatensalsa.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

adeline43 avatar
adeline43 09-11-2012

Deon, weer een heerlijk recept van je en neem ik hem graag mee.Groetjes, Adeline

inekevlaskamp avatar
inekevlaskamp 30-10-2012

Hoi Deon,nou als je de foto`s ziet loopt het water je in de mond,Neem het mee.Groetjes Ineke

elsholman1 avatar
elsholman1 30-10-2012

Hoi Deon,Bedankt voor het heerlijke recept, en ik bewaar het omdat ik het lekker vind....en echt niet voot jouw hoor hahahahaha, ik nemme het lekker mee naar Amerika, wij gaan 4 weken naar mijn broer, en die is gek op mijn eten.....ik moet er ook weer frikandellen maken, en kroketten verkopen ze daar niet, wij maken daar ook een feestje van...Groetjes Els

will_s avatar
will_s 29-10-2012

Hoi Deon. Ik neem dit mee omdat ik het een goed en lekker recept vind ! En niet omdat ik me verplicht zou voelen. En ik zeg je dit ook naar aanleiding van je gastenboek bericht. Ik maak best vaak een van jou recepten, maar dan heb ik soms niet alle ingrediënten in huis en doe ik het naar mijn eigen smaak.En ik neem echt niet alle recepten van je mee hoor. Zou je wel willen. Ha ha. Groetjes Willeke.

alidada avatar
alidada 29-10-2012

Ik neem dit mee Deon, niet omdat ik mij verplicht voel om het mee te nemen hoor. (dit naar aanleiding van je uitleg bij het bericht in mijn gastenboek). Ik zet ook vaak recepten erbij maar niemand moet zich verplicht voelen om deze recepten mee te nemen. Groetjes, Louise

marya1 avatar
marya1 29-10-2012

dit wil ik ook proberen ,maar dan zonder drank,of met Madeira dat kan nog net groetjes marya

deonart avatar
deonart 27-10-2012

Bedoeld jij de cognac? Zoals Madeira geeft cognac of brandewijn toch weer een net andere smaak dan wijn, nog meer zon in zo een bakkerij.

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 27-10-2012

Dat wordt vast heerlijk met zo,n marinade. Ik neem me nu vast voor om de marinade heel geduldig in te laten trekken. Groet, Roger

foekje1 avatar
foekje1 27-10-2012

Hallo Deon, heb het uitgeprint vanwege de marinade ingredienten. Groet, Marieke

Fressnapf avatar
Fressnapf 27-10-2012

Heerlijk, als ik het kon pakken wat op die foto ligt dan begon ik gelijk! Grappig om kip in brandewijn te marineren, nooit gedaan, wel in wijn. Waarom heb jij daarvoor gekozen vraag ik me dan af? Grt. Alex.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten