Gemarineerd en gebakken halve haantjes uit de oven
- Afrikaans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 27-10-2012
Winter of zomer, soms heb ik gewoon een onvoorstelbare lust voor zon op de bord met de smaak van heerlijke geroosterd vlees en frisse bijpassende bijgerechten.
In deze recept gebruik ik kruiden en specerijen in poeder vorm, maar dit is voor gemakshalve. Vers kan natuurlijk ook en dan alles in blender malen voor de marinade.
Ingrediënten 2 personen
halve haantjes (zoveel benodigd) in deze recept zijn de ingrediënten voor 2-3 halve haantjes bedoeldVOOR MARINADE:
1 t zout
1/2 t knoflookpoeder
1 t uienpoeder
1/2 t gemberpoeder
1/4 t cayennepeper
1/4 t chilipoeder
1/4 t kaneelpoeder
1 t paprikapoeder
1 t bruine suiker
1 e citroensap
1 e cognac of brandewijn
3 e zonnebloemolie
Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediënten voor marinade.
2. Wrijf haantjes in met marinade en laat voor tenminste 2 uur marineren.
3. Bak haantjes bij 220-230*C tot knapperig, gaar en goudbruin van kleur. keer wel zo af en toe terwijl het met braadvocht overgiet worden. Haantjes zijn gaar als jij een keep tussen bout en borst maak en de vocht die eruit komt helder zijn.
Bron
Proeven en experimenteren
Serveertip
Lekker met Gekookte krieltjes met tomatensalsa.
Laatste reacties
Deon, weer een heerlijk recept van je en neem ik hem graag mee.Groetjes, Adeline
Hoi Deon,nou als je de foto`s ziet loopt het water je in de mond,Neem het mee.Groetjes Ineke
Hoi Deon,Bedankt voor het heerlijke recept, en ik bewaar het omdat ik het lekker vind....en echt niet voot jouw hoor hahahahaha, ik nemme het lekker mee naar Amerika, wij gaan 4 weken naar mijn broer, en die is gek op mijn eten.....ik moet er ook weer frikandellen maken, en kroketten verkopen ze daar niet, wij maken daar ook een feestje van...Groetjes Els
Hoi Deon. Ik neem dit mee omdat ik het een goed en lekker recept vind ! En niet omdat ik me verplicht zou voelen. En ik zeg je dit ook naar aanleiding van je gastenboek bericht. Ik maak best vaak een van jou recepten, maar dan heb ik soms niet alle ingrediënten in huis en doe ik het naar mijn eigen smaak.En ik neem echt niet alle recepten van je mee hoor. Zou je wel willen. Ha ha. Groetjes Willeke.
Ik neem dit mee Deon, niet omdat ik mij verplicht voel om het mee te nemen hoor. (dit naar aanleiding van je uitleg bij het bericht in mijn gastenboek). Ik zet ook vaak recepten erbij maar niemand moet zich verplicht voelen om deze recepten mee te nemen. Groetjes, Louise
dit wil ik ook proberen ,maar dan zonder drank,of met Madeira dat kan nog net groetjes marya
Bedoeld jij de cognac? Zoals Madeira geeft cognac of brandewijn toch weer een net andere smaak dan wijn, nog meer zon in zo een bakkerij.
Dat wordt vast heerlijk met zo,n marinade. Ik neem me nu vast voor om de marinade heel geduldig in te laten trekken. Groet, Roger
Hallo Deon, heb het uitgeprint vanwege de marinade ingredienten. Groet, Marieke
Heerlijk, als ik het kon pakken wat op die foto ligt dan begon ik gelijk! Grappig om kip in brandewijn te marineren, nooit gedaan, wel in wijn. Waarom heb jij daarvoor gekozen vraag ik me dan af? Grt. Alex.