1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Pompoen
  5. Chili van pompoen

Chili van pompoen

Door: paulien_e

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-10-2012

Ingrediënten 4 personen


750 g pompoen; 2 el olijfolie; 1 grote ui; 1 groene paprika; 150 g chorizo (stuk); 1 blik kidneybonen; 400 g tomaten; 1-2 tl chilipoeder


Chili van pompoen
Chili van pompoen

Een lekkere chili van pompoen, heerlijk op een winderige herfstdag.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de pompoen in stukjes. Dit kun je het bestel doen door deze op een doek te leggen. Dan snijd je de pompoen eerst doormidden, schep de zaden eruit en snijd dan de helften in parten en daarna in stukken van 3-4 cm.
Snipper de ui.
Snijd de paprika in kleine blokjes.
Laat de kidneybonen uitlekken.
Snijd de tomaten in partjes.
Snijd de chorizo in kleine blokjes

Bereidingswijze

Verhit de olie in ee ruime hapjespan of braadpan en bak de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika en chorizo toe en bak 3 minuten mee. Voeg de pompoen, kidneybonen, tomaten, chiliepoeder en naar smaak zout toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Leg het deksel op de pan en stoof het gerecht in ca. 15 minuten gaar. Schep tussentijds een of twee keer om. Proef en breng eventueel nog op smaak met extra chilipoeder en zout.

Serveertip

Lekker met warme tortillawraps en verse, grof gehakte koriander.

Bron

Uit het kooktijdschrift van de C1000



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paulien_e
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top