Chili van pompoen

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-10-2012
  • Chili van pompoen

    Chili van pompoen

    Chili van pompoen

Een lekkere chili van pompoen, heerlijk op een winderige herfstdag.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 g pompoen; 2 el olijfolie; 1 grote ui; 1 groene paprika; 150 g chorizo (stuk); 1 blik kidneybonen; 400 g tomaten; 1-2 tl chilipoeder
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de pompoen in stukjes. Dit kun je het bestel doen door deze op een doek te leggen. Dan snijd je de pompoen eerst doormidden, schep de zaden eruit en snijd dan de helften in parten en daarna in stukken van 3-4 cm.
Snipper de ui.
Snijd de paprika in kleine blokjes.
Laat de kidneybonen uitlekken.
Snijd de tomaten in partjes.
Snijd de chorizo in kleine blokjes

Bereidingswijze

Verhit de olie in ee ruime hapjespan of braadpan en bak de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika en chorizo toe en bak 3 minuten mee. Voeg de pompoen, kidneybonen, tomaten, chiliepoeder en naar smaak zout toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Leg het deksel op de pan en stoof het gerecht in ca. 15 minuten gaar. Schep tussentijds een of twee keer om. Proef en breng eventueel nog op smaak met extra chilipoeder en zout.

Bron

Uit het kooktijdschrift van de C1000

Serveertip

Lekker met warme tortillawraps en verse, grof gehakte koriander.

Laatste reacties

Sjurl24 avatar
Sjurl24 29-10-2020

Was heel lekker en zeker voor herhaling vatbaar. Volgende keer iets zuiniger met de chilipoeder..... 😅

Susan617 avatar
Susan617 02-02-2017

Het was heel lekker. Bedankt voor het recept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten