Herfststamppot met saucijzen en appel
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 26-10-2012
Ingrediënten 4 personen
1 kg kruimige aardappels, geschild5 stengels bleekselderij, in blokjes
4 grote elstar appels, geschild en in partjes
boter (45 gr)
4 (runder)saucijsjes
100 ml melk
1 el mosterd
4 el fijngeknipte bieslook
Bereidingswijze
Leg de aardappels en bleekselderij in een ruime pan en voeg zo veel water toe dat alles net onderstaat. Leg de helft van de appelpartjes erop. Leg de deksel op de pan, breng aan de kook een kook in ca. 20 minuten gaar.
Verhit een klein klontje boter in een koekepan en bak de saucijzen rondom goudbruin, voeg de resterende appelpartjes toe en bak ze mee. Zet het vuur laag en bak saucijzen en appels in 10 minuten gaar. Keer ze halverwege.
Giet de aardappels af en stamp ze met de appels en bleekselderij tot een grove puree. Voeg mosterd toe en een klontje boter, en zoveel melk dat een smeuige puree ontstaat. Laat al omscheppend op het vuur goed warm worden. Breng op smaak met zout en peper en schep de bieslook erdoor.
Serveer de stamppot met de saucijzen en de gebakken partjes appel.
Bron
C1000.nl
Serveertip
Ook lekker met bijv. merguezworstjes of chevonworst.
Bevat pp. 510 kcal., 23 gr. eiwit, 19 gr. vet, 62 gr. koolhydraten.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties