Picanha met kerstomaatjes en zilveruitjes

  • Braziliaans, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-10-2012
  • Picanha met kerstomaatjes en zilveruitjes

    Picanha met kerstomaatjes en zilveruitjes

    Picanha met kerstomaatjes en zilveruitjes

Heerlijk recept voor het bijzondere Picanha braadstuk

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
5 teentjes knoflook, geperst (u kunt ook knoflookpasta gebruiken)
1 Picanha (of Tri-Tip) van circa 1,5-1,8 kg
5 eetlepels olijfolie
500 gram kerstomaatjes
500 gram zilveruitjes
verse, zwarte peper
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
knoflookpers
oven

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden celsius

Bereidingswijze

1) Strooi wat zout over de geperste knoflook, snij dit heel fijn en maak hier een pasta van. Meng de paste met 1 eetlepel olijfolie.
2) Kerf de Picanha licht in met een scherp mes en wrijf deze in met knoflookmengsel. Laat de picanha geduren 1 uur, afgedekt, op kamertemperatuur liggen.
3) Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
4) Verwijder de overtollige pasta van de picanha. Dit is om verbranding in de oven te voorkomen.
5) Verhit in een grillpan 3 eetlepels olijfolie en bak de picanha gedurende 4-5 minuten rondom bruin.
6) Plaats de picanha in een ovenschaal in de oven en gaar gedurende circa 35 minuten tot een kerntemperatuur van circa 55-57 graden Celsius. Haal de picanha uit de oven en laat nog 5-10 minuten rusten in aluminiumfolie. De picanha gaart dan nog door.
7) Verhit ondertussen de grillpan met een eetlepel olijfolie en bak hierin de tomaten en de zilveruitjes. Strooi hier wat peper en zout overheen.

Bron

http://www.beefensteak.nl/nl/picanha-met-kerstomaatjes-en-zilveruitjes.html

Serveertip

Serveer de picanha en garneer met de tomaten en uitjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten