Paddenstoelenpate
- Voorgerecht
- > 120 min.
Lekker met uienconfijt
Ingrediënten 6 personen
200 gram boter150 gram grofgesneden paddenstoelen.
peper en zout.
1 teen knoflook , gesnipperd of geperst
75 ml. marsala.
sap en rasp van 1/2 citroen
1 eetl. tomatenpuree
paar takjes peterselie
Benodigdheden
Keukenmachine of blender.GladpakSchaal of patevorm
Bereidingswijze
Smelt 70 gram boter in een ruime pan .
Bak de paddenstoelen er ca. 5 min in, bestrooi met peper en zout.
Voeg knoflook toe , marsala, sap en rasp van 1/2 citroen en de tomatenpuree.
Bak tot het vocht is verdampt.
Laat dan helemaal afkoelen.
Maal daarna deze paddenstoelenmix met 130 gr. boter in een keukenmachine tot een redelijk gladde paté.
Roer de gehakte peterselie erdoor, proef en voeg e.v.t. nog peper en zout toe.
Bedek een schaal of vorm met gladpak en doe hierin het paddenstoelen mengsel.Laat in koelkast zeker 4 uur opstijven.
Bron
Recept uit tijdschrift
Serveertip
Opmaak bord :schijfjes paté met beetje uien confijt