Paddenstoelenpate

  • Voorgerecht
  • > 120 min.

Lekker met uienconfijt

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
200 gram boter
150 gram grofgesneden paddenstoelen.
peper en zout.
1 teen knoflook , gesnipperd of geperst
75 ml. marsala.
sap en rasp van 1/2 citroen
1 eetl. tomatenpuree
paar takjes peterselie


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine of blender.
GladpakSchaal of patevorm

Bereidingswijze

Smelt 70 gram boter in een ruime pan .
Bak de paddenstoelen er ca. 5 min in, bestrooi met peper en zout.
Voeg knoflook toe , marsala, sap en rasp van 1/2 citroen en de tomatenpuree.
Bak tot het vocht is verdampt.
Laat dan helemaal afkoelen.
Maal daarna deze paddenstoelenmix met 130 gr. boter in een keukenmachine tot een redelijk gladde paté.
Roer de gehakte peterselie erdoor, proef en voeg e.v.t. nog peper en zout toe.
Bedek een schaal of vorm met gladpak en doe hierin het paddenstoelen mengsel.Laat in koelkast zeker 4 uur opstijven.

Bron

Recept uit tijdschrift

Serveertip

Opmaak bord :schijfjes paté met beetje uien confijt

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pejejaru avatar
pejejaru

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten