Gekookte krieltjes met tomatensalsa

  • Afrikaans, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-10-2012
  • Gekookte krieltjes met tomatensalsa

    Gekookte krieltjes met tomatensalsa

    Gekookte krieltjes met tomatensalsa

  • Gekookte krieltjes met tomatensalsa

    Gekookte krieltjes met tomatensalsa

    Gekookte krieltjes met tomatensalsa

  • Gekookte krieltjes met tomatensalsa

    Gekookte krieltjes met tomatensalsa

    Gekookte krieltjes met tomatensalsa

  • Gekookte krieltjes met tomatensalsa

    Gekookte krieltjes met tomatensalsa

    Gekookte krieltjes met tomatensalsa

Een lekkere bijgerecht voor bij pittig gebakken vlees.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg krieltjes met schil
2 e grove zeezout

1. Bedekt aardappels met water en zout totdat het precies onder staat en kook aardappels tot precies gaar.
2. Draineer aardappels en doen terug in droge kookpan.
3. Stoom aardappelen verder droog in de pan net zolang tot er zout kristallen op schil van aardappelen komen.
4. Serveer warm met tomatensalsa.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

VOOR TOMATENSALSA:
1 rode ui, fijn
2 teentjes knoflook, fijn
4 rijpe tomaten, in blokjes
1 rode peper, fijn
30 ml olijfolie
60 ml zoete sherry
zout
zwarte peper
6 basilicum blaartjes, fijn
6 munt blaartjes, fijn
2 e krulpeterselie, fijn
125 ml fijn broodkruim

1. Fruit in olijfolie de ui en knoflook tot glazig en voeg de blokjes tomaat erbij.
2. Smoor voor 10-15 min. met deksel op pan.
3. Voeg sherry toe en laat het even doorkoken.
4. Breng op smaak met zout en peper en meng de basilicum, munt, peterselie en de broodkruim erdoor

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Lekker met Gemarineerd en gebakken halve haantjes uit de oven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten