Tortilla met kaas en pijnboompitten

  • Goedkoop en snel, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-10-2012
  • Tortilla met kaas en pijnboompitten

    Tortilla met kaas en pijnboompitten

    Tortilla met kaas en pijnboompitten

Heerlijk romig eiergerecht met aardappelen, ui en pijnboompitten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 g vastkokende aardappelen
4 el olijfolie
250 g rundergehakt
3 rode uien, in ringen
½ el verse tijm
zout en (versgemalen) peper
boter om in te vetten
5 eieren
1 dl slagroom
100 g zachte Hollandse geitenkaas
2 el fijngesneden peterselie
3 el pijnboompitten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Schep de aardappel, ui en tijm erdoor. Smoor afgedekt in 8 minuten beetgaar en schep regelmatig om. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vet een lage taartvorm of ovenschaal (26-28 cm) in. Klop in een kom de eieren los met de room en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep het aardappelmengsel erdoor en verdeel over de vorm. Verkruimel de kaas boven de schotel en strooi de peterselie en pijnboompitten erover. Bak de tortilla in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

Bron

Kook ook Oven ([euro] 6,95 Kosmos Uitgevers, ISBN 9789066118034)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten