jus

  • Nederlands, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 25-10-2012

Deel dit recept

Ingrediënten
1 grote ui versnipperd, 3 teentjes knoflook geperst, 1 eetlepel paprikapoeder, 50gram boter (gebruik voor extra smaakvolle jus ong. 75 gr room- of bakboter of gebruik restje boter van gebakken vlees) 1 theelepel gemberpoeder en 1 eetlepel maizena, 1 half boullion blokje rundvlees, 250 ml water, peper en zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 473,24 kcal
Koolhydraten 18,07 g
Eiwitten 3,14 g
Vetten 42,22 g
Benodigdheden
klein sauspannetje of koekepannetje, garde

Bereidingswijze

bouillonblokje oplossen in 250ml gekookt water. Boter licht bruin laten worden en ui en knoflook aanfruiten. Afblussen met een beetje bouillon en restjes los roeren. Paprika- en gemberpoeder toevoegen. Hoeveelheid bouillon toevoegen naar keuze. 1 eetlepel maizena oplossen in 2 eetlepels water en net zoveel van het papje toevoegen totdat de jus dik genoeg wordt.

Laatste reacties

jusmaken avatar
jusmaken 29-10-2014

w

twannie11 avatar
twannie11 07-03-2013

Lekker! Paste goed bij de boerenkoolstampot!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten