jus
- Nederlands, Saus/dressing
- 0-10 min.
- Geplaatst op 25-10-2012
Ingrediënten
1 grote ui versnipperd, 3 teentjes knoflook geperst, 1 eetlepel paprikapoeder, 50gram boter (gebruik voor extra smaakvolle jus ong. 75 gr room- of bakboter of gebruik restje boter van gebakken vlees) 1 theelepel gemberpoeder en 1 eetlepel maizena, 1 half boullion blokje rundvlees, 250 ml water, peper en zoutVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 473,24 kcal |
Koolhydraten | 18,07 g |
Eiwitten | 3,14 g |
Vetten | 42,22 g |
Benodigdheden
klein sauspannetje of koekepannetje, gardeBereidingswijze
bouillonblokje oplossen in 250ml gekookt water. Boter licht bruin laten worden en ui en knoflook aanfruiten. Afblussen met een beetje bouillon en restjes los roeren. Paprika- en gemberpoeder toevoegen. Hoeveelheid bouillon toevoegen naar keuze. 1 eetlepel maizena oplossen in 2 eetlepels water en net zoveel van het papje toevoegen totdat de jus dik genoeg wordt.
Laatste reacties
w
Lekker! Paste goed bij de boerenkoolstampot!