1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. jus

jus

  • Nederlands, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 25-10-2012

Ingrediënten


1 grote ui versnipperd, 3 teentjes knoflook geperst, 1 eetlepel paprikapoeder, 50gram boter (gebruik voor extra smaakvolle jus ong. 75 gr room- of bakboter of gebruik restje boter van gebakken vlees) 1 theelepel gemberpoeder en 1 eetlepel maizena, 1 half boullion blokje rundvlees, 250 ml water, peper en zout


Verder heb je nodig


Klein sauspannetje of koekepannetje, garde


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bouillonblokje oplossen in 250ml gekookt water. Boter licht bruin laten worden en ui en knoflook aanfruiten. Afblussen met een beetje bouillon en restjes los roeren. Paprika- en gemberpoeder toevoegen. Hoeveelheid bouillon toevoegen naar keuze. 1 eetlepel maizena oplossen in 2 eetlepels water en net zoveel van het papje toevoegen totdat de jus dik genoeg wordt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kastanjedopje


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kastanjedopje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top