heerlijke bruinebonenschotel
- Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
een goedkope en makkelijke maaltijd. lekker als het buiten koud is.
Ingrediënten 4 personen
1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 50gr boter of 2 eetlepels (olijf)olie 1 eetlepel gehaktkruiden, 2 potten bruine bonen, 1 kilo of 500gram gehakt, 1 of 2 potten zilveruitjes, 1 pot zoetzure augurken(gesneden), 1 of 2 kleine blikjes tomatenpuree, een halve eetlepel provencaalse kruiden of groene gedroogde kruiden naar smaak.Benodigdheden
hapjespan of wokspatel, zeef
Voorbereiding
Snij (z.n.) de augurken in plakjes en laat de zilveruitjes uitlekken. Gehaktkruiden mengen met gehakt, 1 ui fijn snipperen en knoflook persen
Bereidingswijze
Verhit de olie/ boter in een hapjespan of wok en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook toe en dan het gehakt. Bak het gehakt rul. Voeg de bruine bonen, augurken, zilveruitjes, kruiden en tomatenpuree toe. Laat even zachtjes pruttelen en klaar is kees. Beetje ketchup en/of mayonaise erbij is ook lekker.
Serveertip
Heerlijke winterschotel, maar bij mij thuis ook erg populair als koude zomerschotel