Pikante kipreepjes op Thaise wijze met rijst en botersla

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-10-2012
  • Pikante kipreepjes op Thaise wijze met rijst en botersla

    Pikante kipreepjes op Thaise wijze met rijst en botersla

    Pikante kipreepjes op Thaise wijze met rijst en botersla

Pikante schotel van kipreepjes met rijst en botersla.
Hierbij geeft de sla een fris contrast met de kipreepjes en de rijst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de pikante kipreepjes:
500 g kipfilet
1 doosje kastagne champignons
1 grote ui
1 rode peper
1 citroen
4 teentjes knoflook
4 lenteuitjes
20 g verse gember
½ blokje visbouillon
1 eetl woksaus
2 eetl ketjap manis
300 ml cocosmelk
4 lenteuitjes
6 eetl olijfolie
zout en peper naar smaak
Voor de rijst:
350 g pandanrijst
zout naar smaak
Voor de sla:
1 krop botersla
2 tomaten
2 eetl slaolie
1 citroen
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan
Wokpan
Slacentrifuge

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in smalle reepjes en doe die in een (vacumeer)schaal.
Voor de marinade:
Pel de teentjes knoflook en pers die door de knijper.
Snijd een stuk van de verse gember, schil deze, snijd ze in kleine stukjes van ca 2 mm.
Snijd de rode peper over de lengte door, verwijder de zaadjes en de zaadlijst en snijd ze in kleine stukjes.
Maak met een beetje kokend water en het halve blokje een visbouillon.
Meng het geheel met de ketjap manis en meng het vervolgens door de kipreepjes.
Laat het minimaal 2 uur marineren in een afgedekte schaal, of een half uur in een vacuümschaal.

Bereidingswijze

Pel de ui en snipper deze.
Maak de kastagnechampignons schoon en snijd deze in plakjes.
Fruit de ui glazig in een koekenpan met 3 eetlepels olijfolie, voeg daarna de kastagne champignons toe en bak deze op een matig vuur gedurende ca. 5 minuten.

Haal de kipreepjes uit de marinade en laat ze in een zeef even uitlekken.
Verwarm een wokpan met 3 eetlepels olijfolie en bak daarin de kipreepjes enkele minuten.
Voeg daarna de gebakken champignons, de marinade en de cocosmelk toe.
Laat de saus inkoken en maak hem op smaak met citroensap, woksaus peper en zout.
Snijd intussen de lenteuitjes in dunne ringetjes en voeg die op het laats toe.

Rijst koken:
Vul een pan met ruim water en breng dit met wat zout aan de kook.
Als het water kookt, voeg dan de rijst toe en laat deze (volgens de tijd op de verpakking) gaar koken.
Giet de rijst af en laat deze met gesloten deksel nog enkele minuten staan.

Botersla:
Pluk de bladen van de sla in kleine stukken en was deze.
Droog de sla (in een slacentrifuge of met een theedoek).
Snijd een lenteuitje in ringetjes.
Was de tomaten, snijd ze in stukjes en verwijder de harde kern en de zaadjes.
Doe de sla in een schaal, samen met de lenteuitjes en voeg er slaolie, citroensap, een beetje mosterd, peper en zout naar smaak aan toe.

Opmaak bord:
Leg een rand van sla met de stukjes tomaat op het bord.
Vervolgens een rand van rijst en in het midden de pikante kipreepjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Rainbowimagine avatar
Rainbowimagine 06-08-2013

Ik en mijn vriend vonden het heerlijk!~ Hij kon er geen genoeg van krijgen. Ik heb een beetje gevarieerd. Heb in plaats van chili peper , harissa pasta toegevoegd aan de marinade en saus en ook een beetje paprika poeder en chili poeder toegevoegd aan de saus :)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten