Herfstpasta met witlof en kastanjechampignons

  • Goedkoop en snel,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 25-10-2012
  • Herfstpasta met witlof en kastanjechampignons

    Herfstpasta met witlof en kastanjechampignons

    Herfstpasta met witlof en kastanjechampignons

Deel dit recept

Ingrediënten
Tagliatelle 500 gram, olijfolie, zout en peper, knoflook 1 flinke teen of 2 kleinere, oregano 1 1/2 theelepel, witlof 400 gram, kastanjechampignons 250 gram, magere spekreepjes 250 gram, creme fraiche 125 ml, peterselie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 3180,49 kcal
Koolhydraten 375,66 g
Eiwitten 114,22 g
Vetten 130,71 g
Benodigdheden
snijplank, mes, hapjespan, pollepel, schuimspaan

Voorbereiding

kastanje champignons halveren, de witlof halveren, de harde kern verwijderen en in reepjes snijden

Bereidingswijze

Water aan de kook brengen, de pasta in 6 min. beetgaar koken. Ondertussen in 5 min. de spekjes uitbakken, met een schuimspaan uit de pan scheppen en apart houden. In het achtergebleven vet de knoflook, oregano en de champignons in 3 minuten zachtjes bakken, daarna de witlof toevoegen en ongeveer in 4 minuten bakken. De spekjes en creme fraiche toevoegen en even zachtjes doorwarmen. Breng goed op smaak met zout en peper

Bron

internet

Serveertip

Garneren met peterselie

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten