Overheerlijke pittig- romige garnalen curry uit de wok

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Overheerlijke pittig- romige garnalen curry uit de wok

    Overheerlijke pittig- romige garnalen curry uit de wok

    Overheerlijke pittig- romige garnalen curry uit de wok

  • Overheerlijke pittig- romige garnalen curry uit de wok

    Overheerlijke pittig- romige garnalen curry uit de wok

    Overheerlijke pittig- romige garnalen curry uit de wok

O la la dit is een lekker hapje en zeker als het kouder is. Door alle pit van de specerijen word je vanzelf warm. Garnalen zijn nu eenmaal erg lekker en heb er deze curry van gemaakt. Gewoon heel lekker en niet alleen in de zomer als het warm is buiten, maar ook in de winter als het koud is. Maak het met de wok en op wat voorbereiding na is het zo klaar en kan men eten. Eet smakelijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr rauwe gepelde grote garnalen (diepvries)
1 ui (fijn)
1 grote tomaat (fijn)
4 el olie
2 t zwarte peper
1 el citroensap
3 teentjes knoflook (fijn)
3 gedroogde kleine rode chilipepers (zonder zaad en geweekt)
½ t komijn
¼ t chilipoeder
1 ½ t kurkuma
1 el garam masala
2 cm verse gember (fijn)
2 t korianderpoeder
Zeezout snufje
Blikje kokosmelk
1 ½ dl visbouillon
½ bosje verse koriander (fijn)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 517,66 kcal
Koolhydraten 16,02 g
Eiwitten 27,56 g
Vetten 36,62 g
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

Voorbereiding 30 minuten

Bereidingswijze

Laat de garnalen ontdooien, was ze in koud water en verwijder eventueel de staarten. Neem een kom, doe er de chilipoeder, de gember, knoflook, zwarte peper, citroensap en de kurkuma in en meng dit. Doe de garnalen er bij, omroeren en 30 minuten laten marineren. Neem een wok, doe er olie in en fruit de ui even tot het glazig is. Korianderpoeder en komijn er bij, de tomaat er bij en goed mengen. Nu afblussen met wat visbouillon. Garam masala er bij, de gemarineerde garnalen en 5 minuten goed koken. Die garnelen worden roze, romig maken met kokosmelk en even laten pruttelen zodat er een romig mengsel ontstaat. Eventueel wat zeezout toevoegen naar smaak. Even proeven of dus alles naar wens smaakt. De garnalencurry in een schaal doen, afgarneren met de verse korianderblaadjes en heerlijk smullen maar.

Serveertip

Lekker met witte rijst, frisse komkommersalade en/of sajoer boontjes.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Doorsturen

Home Recepten